Skigebied Snow Space Salzburg

Skigebied Snow Space Salzburg, voorheen snow space Flachau, is een zeer geliefde bestemming voor een wintersportvakantie onder de Nederlanders. Het bekendste dorp onder de Nederlandse wintersporter is waarschijnlijk Flachau, maar Wagrain hoort zeker tot een goede tweede.

Wintersport Snow Space Salzburg
Wintersport Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg behoort op zijn beurt weer tot het grote Salzburger Sportwelt en dat valt weer onder het Ski Amadé. In onze ogen niet de meest makkelijke constructie, maar omdat de deelgebieden goed uit elkaar te houden is het opzich nog niet eens zo'n gek idee.

Ligging skigebied Snow Space Salzburg

Het skigebied Snow Space Salzburg, ligt in het SalzburgerLand en behoorde vroeger met 'slechts' 120 km piste niet tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Maar de plannen om dit skigebied te verbinden met het naast gelegen skigebiedje van Shuttleberg zijn ondertussen in de de winter van 2020 gerealiseerd en ondertussen telt het skigebied in totaal 210 pistekilometers. Dat wil zeggen; wanneer je het skigebied van Zauchensee-Flachauwinkl en Radstadt-Altenmarkt hierbij optelt. Dit deel is echter nog niet verbonden en dus moeten er voor het laatste stukje toch even de ski's worden uitgetrokken. Het skigebied van Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl is middels de Panoramalink wel officieel aangesloten, waardoor er in totaal ongeveer 160 kilometer pistes is ontstaan.

Alle kanten van het skigebied zijn makkelijk en snel te bereiken, waardoor je ook snel op de pistes van Wagrain en Sankt Johann im Pongau nemt. Vanuit Flachau vertrekt er tevens geregeld een skibus naar het skigebied van Zauchensee-Flachauwinkl waar er zoals gezegd nog eens 65 kilometers aan pistes op je ligt te wachten.

De dorpen in Snow Space Salzburg liggen niet allemaal even hoog. Flachau en Wagrain liggen rond de 900 meter hoogte en is daardoor redelijk sneeuwzeker. Sankt Johann im Pongau ligt slechts op 600 meter en is daardoor een stuk minder sneeuwzeker. Ondanks dat de hoogste pieken van het skigebied niet boven de 2000 meter reiken vind je hier lange (dal)afdalingen.

Flachau staat bekent om zijn goede après-ski mogelijkheden, in Wagrain en Sankt Johann zijn de après-ski barren in kleinere aantallen aanwezig en heerst er vooral een familiaire sfeer. De meest populaire après-ski bar is de Hofstadl en staat in het centrum naast de Starjet 1 gondel. Maar ook de Dampfkessel onderaan de Space jet 1 is een zeer geliefde plek voor een biertje.

Het skigebied ligt op ongeveer 980 km vanaf Utrecht en is prima bereikbaar met de auto. Het wegennet er naar toe zijn goed en Flachau ligt rechtstreeks aan de Autobahn A10, waardoor je niet door lastige bergpassen of over steile hellingen hoeft voor je in het dorp arriveert. Vanaf het vliegveld van Salzburg ben je met een transfer binnen 50 minuten bij je accommodatie. Met Transavia ben je binnen een uur vliegen vanaf Rotterdam en Amsterdam op de airport van Salzburg.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Snow Space Salzburg

Mountain
Piek 2188 meter
 • Vanaf Utrecht
  985 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  18
 • Stoeltjesliften
  35
 • Sleepliften
  37
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  20 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  99 km
 • Moeilijk
  128 km
 • Zeer moeilijk
  11 km
 • Totaal
  258 km

Ski's huren met korting in Snow Space Salzburg

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Snow Space Salzburg met korting via:

Dorpen in Snow Space Salzburg

Wintersport Alpendorf

Alpendorf

Score: 8.7

Het Salzburger Alpendorf behoort tot het skigebied van de Snow Space Salzburg die weer onderdeel uitmaakt van Salzburger Sportwelt en het grotere de Ski Amadé; een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Deze gebieden zijn niet allemaal met skiliften aan elkaar verbonden, maar...

Wintersport Flachau

Flachau

Score: 8.1

Flachau ligt het SalzburgerLand en staat bekend als één van de meest geliefde bestemmingen onder de Nederlandse wintersporter. Ondanks dat het gebied met 160 piste kilometers relatief klein is, kun je er prima tochten maken.

Wintersport Reitdorf

Reitdorf

Snow Space Salzburg is een van de bekendste skigebieden in het Salzburgland. Enkele omliggende dorpen zijn Flachau, Wagrain en Sankt Johann im Pongau. Een wat minder bekende locatie is Reitdorf. Deze familievriendelijke bestemming is zeer rustig. Ondanks er in Reitdorf geen liften en...

Wintersport Sankt Johann im Pongau

Sankt Johann im Pongau

Score: 10

Sankt Johann im Pongau ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, op zo’n 70 kilometer vanaf Salzburg af. Sankt Johann im Pongau heeft een paar eigen pistes en valt onder het grotere skigebied van Snow Space Salzburg. Sankt Johann is een echt stadje met...

Wintersport Wagrain

Wagrain

Score: 7.3

Wagrain ligt in het SalzburgerLand niet ver van Flachau vandaan. Ondanks dat Wagrain zelf minder bekend is dan Flachau. Het dorp is een populaire wintersportbestemming onder de Nederlanders. Het ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland en maakt deel uit van het overkoepelende skigebied...