Skigebied Whistler Blackcomb

Ga je op wintersport buiten Europa? Dan is Skigebied Whistler Blackcomb een super gaaf gebied om naar toe te gaan. Whistler Blackcomb ligt in de Canadese regio Brits-Columbia, 120 kilometer ten Noorden van Vancouver. Tijdens de Olympische - en Paralympische spelen van 2010 zijn in dit gebied de Alpineski wedstrijden gehouden.

Skigebied Whistler Blackcomb
Skigebied Whistler Blackcomb

Er is een groot aanbod van restaurants op de piste, dus een pauze kan eigenlijk altijd en overal. Geniet van de heerlijke hamburgers en pizza’s in een van de grote restaurants. Het is erg massaal, een leuke kleine berghut zal je hier niet vinden. Er is een gezellige en uitgebreide après-ski. In Blackcomb kan je tot diep in de nacht feesten in een van de nachtclubs. Na een ski dag kan je naar een van de après-ski barretjes en genieten van een drankje.

In het centrum van Whistler is het altijd gezellig en levendig. Het centrum telt vele restaurants, barretjes en discotheken. Mocht je een halve dag niet willen skiën, dan kan je winkelen, schaatsen, een ritje maken met een paardenkoets of naar een spa gaan.

Ligging skigebied Whistler Blackcomb

Het skigebied ligt uitgestrekt over de twee bergen Whistler en Blackcomb. Deze twee bergen zijn met elkaar verbonden middels de Gondel Peak 2 Peak. Deze reusachtige lift van vier kilometer lang verbindt twee toppen met elkaar. Het is ook mogelijk om in het dorp Whistler naar de andere kant te gaan. Je moet dan wel behoorlijk wat liften en pistes nemen, voordat je aan de overkant bent.

Het uitgestrekte gebied, op een hoogte tussen de 653 en 2284 meter, heeft pistes van elk niveau en er is veel variatie. Tochten maken kan hier uitstekend. De 200 kilometer aan piste is verdeeld in 40 kilometer groen, 110 kilometer blauw en 50 kilometer rood. Aan de kant van Whistler liggen er voor de gevorderde skiër een aantal uitdagende pistes.

In totaal heb je in Whistler Blackcomb de beschikking over vijf gondels, 18 stoeltjesliften en 14 sleepliften. Ook voor beginners en kinderen is dit een leuk gebied. Aan de rand van de stad Whistler is er een arena speciaal voor beginners. Hier is het verplicht om langzaam te skiën, wel zo prettig als je je eerste bochtjes maakt. Op de Blackcomb is er speciaal voor kinderen een magisch kasteel met oefenfaciliteiten.

De off-piste skiër kan op avontuur door te gaan heli skiën of catskiën. Aan de kant van Blackcomb zijn er prachtige off-piste afdalingen (niet geprepareerd). Ga met de Showcase sleeplift naar boven, loop een klein stukje verder en ga vanaf daar naar beneden richting de Crystal stoeltjeslift. Ook zijn er veel geprepareerde off-piste paden.

In het Noordelijke deel van Whistler zijn er vier liften, twee stoeltjesliften en twee sleepliften. De Blackcomb Gondola brengt je vanuit het dorp direct naar een hoogte van 1860 meter. Vanaf de top kan je meerdere kanten op en direct naar de Peak 2 Peak gondel skiën. Aan de rand van het centrum zijn er nog eens drie liften. De gondel Excalibur gaat richting Blackcomb. De andere twee liften gaan naar Whistler. De gondel Whister Village gaat naar een hoogte van 1850 meter. Op deze top komen meerdere liften samen en heb je de mogelijkheid om verschillende kanten op te gaan.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Whistler Blackcomb

Mountain
Piek 2284 meter
 • Vanaf Utrecht
  0 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  5
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  14
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  40 km
 • Normaal
  110 km
 • Moeilijk
  50 km
 • Zeer moeilijk
  0 km
 • Totaal
  200 km

Ski's huren met korting in Whistler Blackcomb

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Whistler Blackcomb met korting via:

Dorpen in Whistler Blackcomb

Wintersport Whistler Blackcomb

Whistler Blackcomb

Score: 7.4

Whistler Blackcomb is een skigebied in British Columbia, Canada. Het is het grootste skigebied van Noord-Amerika. Het wordt bijna altijd in één adem genoemd maar Whistler en Blackcomb zijn eigenlijk twee dorpen die gescheiden worden door een rivier.