Snowboardbestemmingen bij uitstek

Snowboardbestemmingen bij uitstek
Snowboardbestemmingen bij uitstek

Wat is voor een snowboarder nou een fijn gebied? Dat heeft te maken met het verlangen van de snowboarder. Ben je een beginnende boarder? Dan vermaak je je het beste op blauwe en rode pistes. Ook ben je als boarder meestal niet gek op vlakke stukken en op sleepliften. In deze blog vertellen we waar jij allemaal op moet letten.

Maar laat jij je niet meer afschrikken door deze hindernissen? En kom je ‘pinguinnend’ ook wel vooruit. Dan gaat je hart vast sneller kloppen van een gebied waar toffe parken zijn en een typisch snowboardcultuurtje heerst. Voor beide type boarder hebben wij onderzoek gedaan.

Welk gebied is geschikt voor een beginnende snowboarder?

‘Vaart maken!’ Als iedereen vol in schuss naar beneden sjeest ben jij als snowboarder vaak de pineut. Je board remt eerder af dan ski’s en als je geen hulp krijgt van een skiër dan val je stil.

Als snowboarder ervaar je de skigebieden dus niet hetzelfde als een skiër. Je hebt geen stokken bij je om te prikken en ‘schaatsend’ vooruit komen is ook geen optie. Vlakke stukken zijn dus best onprettig en verplichten je tot een stukje steppen of lopen. Maar daar ben je niet voor op wintersport gegaan! Net als die onhandige sleepliften. Het instappen vergt al enorme inspanning. En dan moet de sleep nog beginnen.

Snowboardbestemmming Flims Laax Falera

Onderstaande gebieden zijn geschikt voor beginnende snowboarders:

Val Thorens

Val Thorens ligt in de Franse Alpen en is door de hoogte van 2300m heel sneeuwzeker. Het gebied telt 606 km piste en bestaat uit veel lange en brede afdalingen. Je hebt dus lekker de ruimte voor je bochten! Ook is er overal goed door te glijden en kom je nauwelijks vlakke stukken tegen. In verhouding vind je er niet veel sleepliften.

Val Gardena

Val Gardena is het bekendste wintersportgebied in de Dolomieten, Italië. Wat het skigebied van Val Gardena zo geschikt maakt voor snowboarders is het brede scala aan blauwe en rode pistes. Een tocht om het Sella-Ronda massief mag in je vakantie echt niet ontbreken. Dit is één van de mooiste berglandschappen ter wereld volgens de UNESCO werelderfgoedlijst.

Silvretta Montafon

Wie naar het Vorarlberg wilt om te snowboarden komt al gauw uit bij het skigebied van Silvretta Montafon. Niet alleen omdat na Ski Arlberg het grootste skigebied van het Vorarlberg is, maar vooral ook omdat er meerdere boardenparken zijn en serieus grote snowparks. SiMo staat bekend om zijn grote aantrekkingskracht voor snowboarders, doordat er nauwelijks sleepliften zijn en er meer dan genoeg funparks op grote hoogte liggen.

Snowboardbestemming Silvretta Montafon

Avoriaz

Avoriaz wordt ook wel de snowboardhoofdstad van Europa genoemd. Avoriaz heeft als eerste een snowboard-only sectie geïntroduceerd, met freestyle mogelijkheden inclusief eigen lift. De beginnende snowboarder kan zijn hart ophalen in dit gebied vanwege de vele brede pistes. Daarbij zijn er genoeg boarders om een voorbeeld aan te nemen en is het tof om je meteen onder te dompelen in een typische snowboard scene.

Mayrhofen

Mayrhofen hoort bij het Zillertal Arena in Oostenrijk. Snowboarders van elk niveau komen hier graag vanwege de funparks en de snowboardsfeer. De beginnende boarders hebben een ruime keuze uit blauwe en rode pistes en neem je de Ahorn baan dan kom je uit in een walhalla voor beginners. Glooiende, brede afdalingen waar je de ruimte hebt om te oefenen.

Gerlos

Gerlos hoort ook bij het Zillertal Arena en is een uitstekende uitvalsbasis voor de beginnende boarder. Snowboardschool Hotzone heeft veel hooggekwalificeerde leraren waar je écht wat van kunt leren. Ook bestaat Gerlos uit veel blauwe pistes waarop je goed kunt oefenen.

In welk gebied vind je een echte snowboardcultuur?

Als ervaren snowboarder draai je je hand niet meer om voor een sleeplift of een vlak stuk. Zo kun je de focus meer op andere aspecten leggen, zoals funparken en de sfeer. Zo staan sommige gebieden echt bekend om hun levendige snowboard scene. Altijd leuk om met gelijkgestemden te zijn. En je kunt er nog wat van leren ook!

Laax

Zeg je snowboard, dan zeg je Laax. Samen met Flims vormen zij een Zwitsers wanhalla voor de snowboard freestyler en freerider. Wil je een paar wereldtoppers spotten?

Snowboardbestemming Laax

In Laax wordt elk jaar de Burton European Open georganiseerd. Ook heeft Laax één van de beste liftsystemen, waardoor je super snel weer bovenaan je favo piste staat.

Saas-Fee

In het Zwitserse Saas-Fee bouwen ze al jaren parken, half-pipes en andere freestyle obstakels om de echte snowboarder te vermaken. Er worden hier wedstrijden georganiseerd op professioneel niveau en de kans is groot dat je hier pro-riders tegenkomt. Door de gletsjer is het ook mogelijk in de zomer te snowboarden.  

Flachauwinkl

Flachauwinkl staat bekend om het AbsolutPark en Oostenrijks enige Burton Stash park. Deze parken in het skigebied van Flachauwinkl hebben samen wel 70 verschillende obstakels. Door deze parken heerst er ook hier een typisch snowboardsfeertje en voel je je als snowboarder helemaal thuis.

Flachauwinkl

Dus pak je board en waag je op de pistes van één van bovenstaande snowboardgebieden. Mocht je zelf nog een tip hebben voor een mooi skigebied die super geschikt is als snowboardgebied, laat het ons dan even weten via de mail of via social media.

Auteur: Annemieke

Kinderlijk enthousiast word ik van de sneeuw en de bergen. Skiën, snowboarden, rodelen, haardvuur, spelletjes en dat het liefst op een kneuterige manier. Elk seizoen is het weer een feestje om in de bergen te zijn. Favoriete bestemmingen: Saalbach, Saas-Fee, Val Thorens