De SkiWelt Tour

SkiWelt Tour - Hohe Salve
SkiWelt Tour - Hohe Salve

De meeste grote skigebieden hebben gave, uitdagende en vooral lange tochten die je kunt volgen. Vanaf deze winter zijn er in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ook een tweetal tochten bijgekomen. De groene variant met maar liefst 34 liften en 69 pistekilometers en de nog langere oranje variant.

De oranje variant is voor de echte kilometervreters onder ons; 37 liften telt de oranje variant en een ongekend aantal van 84 pistekilometers.

Van vroeg tot laat op de piste zonder ook maar een lift dubbel te nemen

Met de 288km pistes behoort de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental tot een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk. Iedereen die in een van de negen idyllische dorpen in het gebied op wintersport komt, vindt er wel een aantal favoriete pistes om de dag te beginnen of te eindigen. Als je echter meer wilt dan je vakantie op ‘bekend’ terrein doorbrengen en zin hebt in een ontdekkingsreis door het hele skigebied, doe dan de nieuwe SkiWelt Tour.

Uitzicht over Wilder Kaiser
Uitzicht over Wilder Kaiser

Deze tour laat je onbekende liften ontdekken en van steeds andere, perfect geprepareerde pistes omlaag suizen terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende markante bergen zoals de Wilder Kaiser en de Hohe Salve.

De SkiWelt Tour maakt het mogelijk om van vroeg tot laat door de SkiWelt te skiën zonder ook maar een lift dubbel te nemen!

Uitzicht over Brixental
Uitzicht over Hohe Salve en Brixental

Groen of oranje: kies jouw kleur

De route kan in twee richtingen worden gevolgd en is duidelijk gemarkeerd op de piste: groene bordjes wijzen je met de klok mee (‘rechtsom’ op het pisteplan), oranje bordjes wijzen je tegen de klok in (‘linksom’ op het pisteplan). De groene variant is 69km lang, de oranje variant zelfs 84km! Houd daar met het plannen van je route rekening mee en begin vooral lekker vroeg. De grote gondelbanen die je vanuit de dorpen naar de startpunten van de SkiWelt Tour in het skigebied brengen, gaan al om 08.00 uur open.

Pistekaart SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Bekijk of download alvast de pistekaart van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Start en eindig waar jij wilt

Je kan de SkiWelt Tour vanuit elk van de SkiWelt dorpen starten en ook weer afbreken. Tussendoor kan je desgewenst nog dalafdalingen inbouwen, mocht je er echt geen genoeg van kunnen krijgen. En als je aan het einde van de lange skidag in een ander SkiWelt dorp naar beneden komt dan van waar je gestart bent, brengt de skibus je gratis en comfortabel terug naar je uitgangspunt.

Genieten van het uitzicht
Genieten van het uitzicht

Wij zijn deze winter een paar dagen te vinden in het SkiWelt. De twee nieuwe touren staan zeker op het programma. Of het lukt om ze in beide dagen volledig te beskiën durven wij te betwijfelen, maar een deel van de Tour moet zeker lukken.

Informatie over SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Check voor meer informatie onze pagina over SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental of bekijk de SkiWelt Tour pagina op de website van het skigebied SKiWelt.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.