Ontdek SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental met de SkiWelt Tour

De SkiWelt Tour
De SkiWelt Tour

Niks leuker dan op je ski’s of snowboard op ontdekkingstocht. Het hele skigebied verkennen en elke dag een andere route nemen met andere afdalingen, uitzichten en restaurantjes. Dát maakt wintersport toch zoals het hoort te zijn. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en heeft daarom schitterende tour mogelijkheden.

Ontdek één van de modernste wintersportgebieden

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een gebied dat zo groot is dat geen dag hetzelfde hoeft te zijn. Het is één van de grootste en modernste wintersportgebieden van de wereld en hoort bij Tirol. Op een uurtje rijden van München vind je 270 aaneengesloten kilometers aan piste, 82 moderne liften en 80 gezellige authentieke berghutten met prachtige vergezichten op de Wilder Kaiser en Hohe Salve.

SkiWelt Tour Wilderkaiser

Voor wat extra ardenaline kicks zijn er ook 3 funparks, verlichte rodelbanen en Oostenrijks grootste nachtskigebied. Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kelchsau behoren allen tot dit veelzijdige wintersportgebied.

Ga voor de SkiWelt Tour

Een gebied van 270 km helemaal ontdekken kán een flinke uitdaging zijn. Maar in SkiWelt helpen ze je daar een handje mee. Je kunt dit jaar voor het eerst de gemarkeerde SkiWelt Tour volgen. Alles wat je hoeft te doen is de groene of oranje pijlen volgen. Je kunt in elk willekeurig SkiWelt dorp beginnen en stoppen wanneer jij wilt. Want stop je in een ander dorp dan waar je begonnen bent? Dan neem je eenvoudig de gratis skibus terug naar je onderkomen. Let wel op dat de bus in het Brixental niet rijdt naar het Wilderkaiser deel van het gebied. Check dus altijd wel even waar je weer gemakkelijk aansluiting vindt in het skigebied om terug naar jouw dorp te skiën of boarden.

Ook KI West is een mogelijke instapplaats voor de SkiWelt tour. Bij het dalstation van de gelijkname gondel van Kirchberg kan je de Tour beginnen of eindigen.

De groene route gaat met de klok mee en bestaat uit 34 liften en 69 kilometer piste. De oranje route gaat tegen de klok in en hierin zitten 37 liften en maar liefst 84 kilometer aan piste. Je kunt deze routes, als je een flinke dot gas geeft, op één dag afleggen. Maar als je onderweg nog wilt stoppen voor een heíße Choco of een Tiroler Gröstl, of gewoon op een ontspannen tempo wilt skiën én nog wat van de omgeving wilt zien, dan kun je het opdelen. Check ook de website van SkiWelt voor informatie over de SkiWelt Tour.

Vergezichten tijdens de SkiWelt Tour

Vind je de hele route te lang, maar een deel ervan te kort (maar je metgezellen zijn wel al toe aan de après-ski), dan kun je er nog verschillende dalafdalingen tussen- of achteraan plakken. SkiWelt telt 21 prachtige dalafdalingen die bijna allemaal leuk tussen de bomen door kronkelen. Dat zijn er meer dan welk skigebied dan ook.

Tip voor de racetigers die de uitdaging aan durven gaan en de route in één dag willen afleggen: Begin vroeg! De grote gondelbanen vanuit de meeste SkiWelt dorpen draaien al vanaf 08.00 uur. En vanaf 16 februari 2024 gaan elke vrijdag en zaterdag geselecteerde liften in Brixen im Thale en Westendorf zelfs al om 07.30 uur open. Een beetje een early-bird racetiger moet je dus wel zijn.

Salvistabahn SkiWelt Tour

Maar pas op voor vertraging. Het is namelijk erg verleidelijk om een kijkje te nemen bij het ALPENIGLU® dorp in Brixen im Thale. 18 iglo’s waaronder een kerk van ijs, een ijshotel en een restaurant waar je je drankje drinkt uit een glas van ijs. Ook kun je er ijssculpturen van internationale kunstenaars bewonderen én elk half uur mee met een rondleiding.

Misschien wat tijd verloren, maar wellicht kun je nog wat compenseren door je allersnelste tijd neer te zetten bij  de Skimovie Red Viper in Söll. ’s Avonds kun je het filmpje van je afgelegde ski- en boardercross afdaling op je gemak terugkijken.

De SkiWelt route

Ben jij zo iemand die graag van tevoren alles uitzoekt? Of ben je gewoon super nieuwsgierig geworden naar de SkiWelt routes? Dan kun je deze al digitaal bekijken. Stap voor stap zie je welke liften je moet nemen en welke afdalingen daarbij horen. Zo kun je dus ook vrij gemakkelijk de weg weer terug vinden, stel dat je een bordje bent misgelopen:

Je kiest bijvoorbeeld de route met de klok mee (groen) en wilt starten in Westendorf. Dan pak je de 6er gondel Alpenrosenbahn l als eerst tot aan het middenstation. Je skiet of board de 110a Hollern afdaling en de 113 Steindl afdaling naar beneden en neemt onderaan de Choralmbahn helemaal naar 1.820 meter. Hier vind je restaurant Rice & Fries met een fenomenaal uitzicht over de Kitzbühel Alpen en de Wilder Kaiser. Want ja, zelfs alle berghutten langs de route worden benoemd in het routeplan!

Geen één keer dezelfde afdaling

Je kunt de route dus in één dag afleggen. Maar je kunt het dus ook opdelen en elke dag een stukje verder met je SkiWelt route. Óf hem nog een keer andersom volgen. Want ski je de andere kant op, dan zie je weer andere dingen.

Schitterend SkiWelt Tour

Zo kun je je dagen zo plannen dat je niet één keer dezelfde lift of afdaling hoeft te pakken én ontdek je dus het hele skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Accommodatie boeken

Voel jij er ook wel wat voor om overdag en/of s'avonds de latten onder te binden in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental? Check en boek dan een accommodatie direct via de website van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental voor de beste en grootste van accommodaties in de regio van het skigebied.

Auteur: Annemieke

Kinderlijk enthousiast word ik van de sneeuw en de bergen. Skiën, snowboarden, rodelen, haardvuur, spelletjes en dat het liefst op een kneuterige manier. Elk seizoen is het weer een feestje om in de bergen te zijn. Favoriete bestemmingen: Saalbach, Saas-Fee, Val Thorens