Op bezoek in Radstadt-Altenmarkt, Salzburger Sportwelt

Op bezoek in Radstadt-Altenmarkt
Op bezoek in Radstadt-Altenmarkt

17 aug. 2023

Ivo

Reisverslagen

Afgelopen winter verbleven wij tijdens onze bestemmingsreizen in het stadje Altenmarkt. En gek genoeg was het helemaal niet de bedoeling om te gaan skiën in het bijgesloten skigebied van Radstadt-Altenmarkt. De bedoeling was dat wij hier alleen verbleven maar iets verderop in het skigebied van Zauchensee gingen skiën. Maar de plannen worden wel eens omgegooid en daardoor kwamen we toch uit in het skigebied van Radstadt-Altenmarkt.

En achteraf gezien hebben we daar totaal geen spijt van. Het skigebied van Radstadt-Altenmarkt staat normaal gesproken niet op ons lijstje om te bezoeken, maar we waren meer dan aangenaam verrast. Je kan dit skigebied eigenlijk het aller best omschrijven als gemoedelijk, schattig, kleinschallig en wonderschoon. Althans, zo hebben wij het wel ervaren.

Radstadt-Altenmarkt behoort tot het Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Nadat we een volledige dag met sneeuw hadden gehad de dag ervoor op de pistes van Flachau en Wagrain beloofde het een schitterende dag te worden met een strakblauwe lucht. Kaiserwetter was ons belooft. En we werden dan ook niet teleurgesteld. Op de auto zat nog een klein poederlaagje van de nacht, maar de zon deed al duidelijk zijn best om er een mooie dag van te gaan maken. Snel naa de auto... en op naar de pistes.

Sneeuw in Altenmarkt

We hadden om precies te zijn 1 dag om dit skigebied te ontdekken voor we 's middags weer terug reden naar Den Haag. En dat lukte prima. Want het skigebiedje Radstadt-Altenmarkt telt slechts 17 pistekilometers. En dat is voor de meeste doorgewinterde wintersporters een peulenschil. Radstadt-Altenmarkt wordt dan ook vooral bezocht door locals.

Nederlandse kentekens vind je hier bijna niet. Maar als je een paar Nederlandse wintersporters tegenkomt dan zeggen ze allemaal hetzelfde; "we komen altijd een paar dagen skiën in Radstadt, want het is hier zo mooi!"

Radstadt-Altenmarkt is erg mooi

Het mooie aan dit skigebiedje is namelijk dat het behoort tot het grotere Salzburger Sportwelt. Waar o.a. ook de deelskigebieden van Zauchensee, Flachau, Kleinarl, Wagrain en Sankt Johann im Pongau in liggen. Sinds 2 jaar zijn deze dorpen middels het skigebied aan elkaar verbonden en kun je dus van Zauchensee helemaal naar Alpendorp en Sankt Johann im Pongau skiën. In totaal telt het totale Salzburger Sportwelt maar liefst 238 pistekilometers.

Pistekaart van Salzburger Sportwelt

Dus verblijf je bijvoorbeeld in Flachau of Zauchensee, dan ben je binnen 10 minuten bij het skigebiedje van Radstadt-Altenmarkt. En dat maakt waarom dit skiebied een pareltje is om te ontdekken wanneer je in één van de omliggende dorpen verblijft. De gratis skibus brengt je snel naar Radstadt-Altenmarkt én de liften van het skigebied zijn inbegrepen bij je skipas van Salzburger Sportwelt en het grotere Ski amadé. Er zijn dus geen extra kosten om één of meerdere dagen de pistes van Radstadt-Altenmarkt te ontdekken.

Radstadt-Altenmarkt

het skigebied van Radstadt-Altenmarkt ligt op slechts op ongeveer 990 kilometer rijden van Utrecht. Dit is een vergelijkbare afstand met de meeste skigebieden in Oostenrijk. Je vindt in Radstadt en Altenmarkt een groot aanbod aan accommodaties. En zoals gezegd liggen beide dorpen heel dichtbij de dalstations van Flachau, Zauchensee en Wagrain. Dus je kunt de weg ook andersom bewandelen. De meeste mensen verblijven in één van deze drie dorpen en gaan skiën in Altenmarkt of Radstadt. Maar je kunt vaak wat goedkoper verblijven in Radstadt of Altenmarkt en juist gaan skiën in Flachau of Zauchensee.

Skiën in Radstadt-Altenmarkt

Je kunt zowel in Radstadt als in Altenmarkt je skidag beginnen. In beide plaatsen gaat er een gondel naar het hoogste puntje van dit skigebied op 1571 meter hoogte. In totaal vind je hier 3 rode pistes en 6 blauwe pistes die bij elkaar goed zijn voor 17 pistekilometers.

Een absolute aanrader is om de rode 6, de rode 4 en de blauwe 2 in één keer te nemen. Deze kom je uiteraard in zo'n klein gebiedje gegarandeerd tegen. Deze pistes liggen er over het algemeen schitterend bij en brengen je van het kale topje, tussen bomen weer terug bij het dalstation. Puur genieten !

Rode 6 naar Radstadt

Vlog van ons bezoek aan Radstadt-Altenmarkt

Ben je beniewd naar ons mini avontuurtje naar Radstadt-Altenmarkt. Check dan ook de vlog die wij maakten van dit bliksembezoek:

Kortom; wat ons betreft is het skigebied van Radstadt-Altenmarkt een echte aanrader. Wie weet zien we elkaar daar op de piste.

Groetjes, Rudi en Ivo

Auteur: Ivo

Oprichter en mede-eigenaar van Wintersport Live. Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life! Favoriete bestemmingen: Maria Alm, SkiWelt, Damüls-Mellau, Serfaus