Op bezoek in Golm

Op bezoek in Golm Montafon
Op bezoek in Golm Montafon

19 mrt. 2024

Saskia

Reisverslagen

Irene en ik zijn deze winter in het schitterende Vorarlberg geweest. We hebben het skigebied van Silvretta Montafon mogen ervaren en gingen vervolgens ook het skigebied van Golm ontdekken! Vanaf ons hotel Zimba in Schruns is het een kleine 10 minuten rijden naar Latschau, gelegen op 1000 meter. Tijdens de rit naar Latschau zijn we gelukkig geen tegenliggers tegengekomen, de weg ernaartoe is nogal stijl en smal.

Nu hadden wij een fijne bus meegekregen van Van Nierop BV, dus met de klim naar boven zat het wel goed. In Latschau zijn we opgestapt op de Golmerbahn, tevens de enige opstap plek in Latschau. De gondel start in het dorpje Vandans op 650 meter en eindigt boven op de berg op 1892 meter. Let dus goed op want er zijn tussendoor meerdere in en uitstap punten en je kunt overstappen op Golmerbahn 2 en 3!

Op bezoek in Golm

Het skigebied van Golm heeft 44 km aan pistes (13 km blauwe pistes, 12 km rode pistes, 2 km zwarte pistes en 17 km aan skiroutes en 9 liften) echt een familievriendelijk skigebied dus. De skipistes zijn erg breed en het gebied is overzichtelijk. Wij hadden mooi weer en konden ver kijken, je kan vanaf boven aan de Golmerbahn bijna alle liften zien.

UItzicht over het dal

Dat het gebied kindvriendelijk is, is overal in terug te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een speciale ‘Golmi’ gondel waarin muziek wordt gezongen door de mascotte ‘Golmi’. In onze vlog op youtube kan je zien dat Irene en ik deze gondel nemen! Ook zijn er verschillende attracties op de berg, zoals het ‘hexenwald’, ‘Golmi-wald’ en ‘Golmi-land’. Niet alleen op de berg is het kindvriendelijk, ook in het dal van Vandans zijn verschillende kindervriendelijke hotels en is een kinderlift om met de kleinste skiërs te oefenen!

Naast de kindvriendelijke attracties staat Golm ook bekend om haar zwarte piste, de Diabolo. Met een hellingsgraad van 70% en een lengte van 312 meter is deze piste voor echte waaghalzen. De piste begint boven aan vrij steil, na dit steile stuk is er een splitsing om naar de blauwe piste te gaan of om door te gaan op zwart. Wij kozen uiteraard voor zwart!

Dan komt het echte steile stuk, maar wel met een enorm uitloop waar de piste breed genoeg is om met al je snelheid uit te carven!

Brde pistes in Golm

Als ervaren skiër was het echt een cadeautje om deze piste te skiën. De Aussergolmbahn brengt je weer terug naar de skitunnel die je moet nemen om hier te komen of om de Diabolo gewoon nog een keer te skiën natuurlijk. ;)

Omdat we in Golm prachtig weer hadden wilden Irene en ik graag buiten eten in de zon. Dit hebben wij gedaan bij het panorama restaurant. Dit restaurant is ook te bereiken zonder ski’s door simpelweg Golmerbahn naar boven te nemen. Je kan er niet alleen lekker eten maar ook genieten van de après-ski in de schirmbar! Na het skiën hebben we nog een drankje gedaan bij Haus Matschwitz. Deze ligt halverwege de piste terug naar Latschau, waar we nog net even het laatste zonnetje mee hebben kunnen pakken op het terras.

Maar er zijn meedere plekken in dit skigebied waar je even heerlijk van de zon kunt genieten. Het is soms wel even goed een plekje zoeken, want je bent meestal niet de enige in de vele kleine bergutjes die Golm kent.

Met het zonnetje in Golm

Na het heerlijke terrasje is het soms even lastig om weer de energie te vinden om de piste op te gaan. Maar dat duurt vaak niet lang. Tijdens de eerste lift die we namen kwam het enthousiastme al snel weer terug. Zeker met een blauwe lucht en perfecte condities om je heen wil je maar één ding en dat is snel mogelijk weer die piste op.

Pistes en Golm met lekker weer

Mijn persoonlijke mening over Golm, een overzichtelijk en familievriendelijk gebied met prachtige uitzichten. Je kan er als ervaren skiër met kinderen goed terecht. Naast het skiën is er ook een rodelbaan in de sneeuw en één op rails. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een pas te kopen voor heel Montafon, in plaats van alleen Golm. Zo kan je ook de andere naast gelegen gebieden ontdekken op 1 skipas!

Check voor meerinformatie over deze uitgebreide Montafon ski ons artikel over de Montafon Brandnertal skipas

Auteur: Saskia

Na een aantal seizoenen als skilerares te hebben gewerkt in Oostenrijk mag ik nu het Wintersport Live team komen versterken. Je kan mij niet gelukkiger maken dan met verse sneeuw, strakke piste en een blauwe lucht! Favoriete bestemmingen: Serfaus-Fiss-Ladis, Fieberbrunn