Reisverslagen

De Tauernrunde in Obertauern

De Tauernrunde in Obertauern

02 jun. 2023 , Reisverslagen

Deze winter waren wij in Obertauern en wanneer je in dit skigebied bent dan moet je eigenlijk wel de Tauernrunde hebben gedaan. Een leuke skironde van 12 kilometer lang. De route is zeer geschikt om heel het skigebied van Obertauern te verkennen. De route brengt je langs alle kanten van het skigebied, dus je ziet tijdens één tocht alle plekken in het gebied.

Op bezoek in Lech-Zürs in het Vorarlberg

Op bezoek in Lech-Zürs in het Vorarlberg

09 mei 2023 , Reisverslagen

Afgelopen winter deden wij een rondje Vorarlberg. En wanneer je aan de provincie Vorarlberg denkt, dat is één van de dorpen die het eerst bij je op komt natuurlijk Lech. Want Lech is voor de Hollanders hét dorp waar onze koningklijke familie heengaat. En niet voor niks... want Lech ligt in het immense skigebied Ski Arlberg en is voor Oostenrijkse begrippen misschien wel "the place to be" als echte wintersportliefhebber.

Op bezoek in Brandnertal en Landal

Op bezoek in Brandnertal en Landal

19 apr. 2023 , Reisverslagen

Wij gingen op bezoek in het Brandnertal en verbleven in het Landalpark van Bürserberg. Voor onze reis was het nog erg spannend of we überhaupt wel konden afreizen naar het Brandnertal, want het was 3 weken lang warm geweest en het had diverse keren geregend. Maar alles kwam goed. Het skigebied werd op onze eerste dag al omgetoverd in een waar winterwonderland.

Op bezoek in Hochzillertal

Op bezoek in Hochzillertal

17 apr. 2023 , Reisverslagen

Het is aan het begin van het wintersportseizoen altijd een beetje spannend om richting de Alpen te gaan. Ligt er al genoeg sneeuw? Wat zijn de condities op de pistes en ook niet onbelangrijk; zijn alle liften en pistes eigenlijk wel open? Dat viel heel erg mee in Hochzillertal... sterker nog; de condities waren uitmuntend.

Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

25 mrt. 2023 , Reisverslagen

Op nog geen 10 uur rijden (930 km vanaf Utrecht) ligt het Tiroolse skidiamantje Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na een half uur de Oostenrijkse grens over, net voorbij Kufstein arriveer je al in het skigebied van bij elkaar een keurige 109 kilometer piste. Het gebied is verdeeld over vier bergen en twee dalen, met verschillende mooie Oostenrijkse dorpen.

3TälerPass in Bregenzerwald

De 3TälerPass in het Bregenzerwald - Vorarlberg

20 mrt. 2023 , Reisverslagen

Voor Wintersport Live ga ik al 6 jaar in de winter op pad voor het verzamelen van content. Dit doe ik door reisverslagen te maken, te filmen en de social media kanalen te voorzien van Live content. Mensen vragen mij vaak; welk skigebied vind je het gaafst? Dat is een lastige keuze, maar de 3TälerPass in Bregenzerwald (Vorarlberg) staat zeker in mijn top 3.

Bezoek aan Silvretta Park Montafon

Bezoek aan Silvretta Park Montafon

12 mrt. 2023 , Reisverslagen

Tijdens mijn reis voor Wintersport Live naar het skigebied van Silvretta Montafon stond er natuurlijk een ook een bezoek gepland aan het nieuwe Silvretta Park. Je kan er ook niet om heen, want dit nieuwe project staat midden in het skigebied, precies tussen de twee deelgebieden van Silvretta Montafon in.

Op bezoek in Het Kleinwalsertal

Op bezoek in het Kleinwalsertal in Oostenrijk

02 mrt. 2023 , Reisverslagen

Wintersport Live bracht een bezoekje aan de regio Kleinwalsertal en wat waren we aangenaam verrast! Het skigebied ligt in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg vlak bij de grens met Duitsland. Het is een groot gebied, dat alleen bereikbaar is vanuit Duitsland, omdat er geen wegverbinding is met de rest van Oostenrijk. Dit maakt de regio heel bijzonder en anders dan andere Alpenbestemmingen.

Skiwalhalla Portes du Soleil

Skiwalhalla Portes du Soleil

03 feb. 2023 , Reisverslagen

Eind januari was ik voor Wintersport Live op uitnodiging van GreenSpin met een groepje journalisten op een duurzame persreis naar het mega grote skigebied Portes du Soleil. Ik heb de skidorpen Morzine, Avoriaz, Les Gets en Châtel bezocht. We hebben per trein gereisd, lekker vegetarisch en biologisch gegeten en overnacht bij kleinschalige lokale organisaties. Ik neem je middels dit verslag mee op mijn reis!

The Challenge Skicircus

The Challenge

26 jan. 2023 , Reisverslagen

Halverwege januari zijn we voor Wintersport Live naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn gegaan. We hadden flink geluk want precies de avond van aankomst begon het te sneeuwen, de pistes konden deze opfrisser goed gebruiken. We hadden deze trip 2 missies, foto’s en sfeerbeelden maken van de nieuwe Asitzkogelbahn in Leogang en een verslag maken van het skiën van “The Challenge”.