Reisverslagen

Een dagje Kitzsteinhorn

Een dagje Kitzsteinhorn

05 okt. 2022 , Reisverslagen

De Kitzsteinhorn is een absoluut begrip onder de doorgewinterde wintersporters. Bijna het gehele jaar door kan er hier geskied worden. Hier wordt dan ook door verschillende landen gretig gebruik van gemaakt. Zo worden er bijvoorbeeld ’s zomers Nederlandse skileraar cursussen gegeven.

Der Weisse Ring in Lech

Der Weisse Ring in Lech

07 sep. 2022 , Reisverslagen

Jasper en ik waren voor Wintersport Live in januari 2020 een paar dagen in Lech en besloten een beroemde skiroute te nemen, genaamd; Der Weisse Ring. Dit is een rondje van 22 pistekilometers in de directe omgeving van Lech. Een adembenemende mooie route die je op je gemak kunt beskiën.

Op bezoek in Serfaus

Op bezoek in Serfaus

02 aug. 2022 , Reisverslagen

Aan het eind van het seizoen, in de laatste dagen van maart waren wij in Serfaus. Het dorp was iets te groen naar ons zin, maar de pistes waren uitmuntend. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is één van de skigebieden in Oostenrijk die perfect geschikt zijn voor een bezoekje eind maart of zelfs begin april.

Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Op bezoek in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

10 jun. 2022 , Reisverslagen

Op nog geen 10 uur rijden (930 km vanaf Utrecht) ligt het Tiroolse skidiamantje Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Na een half uur de Oostenrijkse grens over, net voorbij Kufstein arriveer je al in het skigebied van bij elkaar een keurige 109 kilometer piste. Het gebied is verdeeld over vier bergen en twee dalen, met verschillende mooie Oostenrijkse dorpen.

3TälerPass in Bregenzerwald

De 3TälerPass in het Bregenzerwald - Vorarlberg

16 apr. 2022 , Reisverslagen

Voor Wintersport Live ga ik al 6 jaar in de winter op pad voor het verzamelen van content. Dit doe ik door reisverslagen te maken, te filmen en de social media kanalen te voorzien van Live content. Mensen vragen mij vaak; welk skigebied vind je het gaafst? Dat is een lastige keuze, maar de 3TälerPass in Bregenzerwald (Vorarlberg) staat zeker in mijn top 3.

Bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

07 feb. 2022 , Reisverslagen

Vorige week was ik voor Wintersport Live 2 dagen in het gebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ik vond het maar een lange naam voor het skigebied. Maar wanneer je hier naar toe gaat, snap je wel waarom deze naam gekozen is. Het skigebied bestaat letterlijk uit twee delen; het Alpbachtal en Wildschönau. En dat vinden zij een Ski Juwel.

Bezoek aan Silvretta Park Montafon

Bezoek aan Silvretta Park Montafon

01 feb. 2022 , Reisverslagen

Tijdens mijn reis voor Wintersport Live naar het skigebied van Silvretta Montafon stond er natuurlijk een ook een bezoek gepland aan het nieuwe Silvretta Park. Je kan er ook niet om heen, want dit nieuwe project staat midden in het skigebied, precies tussen de twee deelgebieden in.

Wintersport in Scandinavian Mountains

Wintersport in Scandinavian Mountains

03 jan. 2022 , Reisverslagen

Half december ging ik op reis naar het schitterende Scandinavië. Ik ken de skigebieden in de Alpen goed en ben regelmatig in Oostenrijk te vinden. Maar een reis naar Noorwegen en Zweden was nieuw voor mij. Ik had al veel goede dingen gehoord over deze bestemmingen dus ik stond te popelen om te gaan.

Landal Katschberg

Wintersport in Landal Katschberg

11 jun. 2020 , Reisverslagen

Een geweldige familiebestemming. Landal Katschberg ligt praktisch aan de piste en op een steenworp afstand van de liften. Midden in het dorp en bij gezellige restaurantjes en aprés-ski. Ook dit park van Landal in Katschberg is een echte aanrader voor jouw wintersportvakantie. Zeker voor een skivakantie met het gezin.

Landal Maria Alm

Wintersport in Landal Maria Alm

11 nov. 2019 , Reisverslagen

Het nieuwste park van Landal in de bergen is afgelopen winter geopend in Maria Alm. In de provincie SalzburgerLand. Wij hebben ondertussen een mooie rij Landal vakantieparken in Oostenrijk mogen bezoeken, maar we keken extra uit naar dit park, gelegen in het centrum van een gezellig skidorp.