Reisverslagen

Op bezoek in Winterberg

Een dagje naar Winterberg

03 apr. 2024 , Reisverslagen

Zoals de Duitsers vaak een dagje gaan skiën in Oostenrijk, zo kan de Nederlandse wintersportfan makkelijk een dagje naar Winterberg. Ik ging in januari 'even heen en weer' toen de omstandigheden perfect waren en maakte dit verslagje van mijn bezoekje aan Skiliftkarussell Winterberg.

Op bezoek in Golm Montafon

Op bezoek in Golm

19 mrt. 2024 , Reisverslagen

Irene en ik zijn deze winter in het schitterende Vorarlberg geweest. We hebben het skigebied van Silvretta Montafon mogen ervaren en gingen vervolgens ook het skigebied van Golm ontdekken! Vanaf ons hotel Zimba in Schruns is het een kleine 10 minuten rijden naar Latschau, gelegen op 1000 meter. Tijdens de rit naar Latschau zijn we gelukkig geen tegenliggers tegengekomen, de weg ernaartoe is nogal stijl en smal.

Op bezoek in Leogang-Saalfelden

Op bezoek in Leogang-Saalfelden

13 mrt. 2024 , Reisverslagen

In de week voor de voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) mochten wij, Margriet en Inge, voor Wintersport Live 3 dagen op bezoek naar Leogang! Wij zaten in het prachtig Salzburgerhof **** hotel waar je meer over kunt lezen in een artikel die binnenkort online komt. Samen met Inge mocht ik dit prachtig en unieke skigebied ontdekken. We nemen je graag mee op reis.

Natur Eis Palast

Natur Eis Palast in Hintertux

07 mrt. 2024 , Reisverslagen

In december was ik enkele dagen in het Zillertal. En niet alleen om te skiën, maar ook om enkele andere winterse aktiviteiten te doen. Zo bezocht ik het Natur Eis Palast in Hintertux. Wat een geweldig spektakel is dat. Dit is uniek en met niks te vergelijken. Mocht je in de winter óf in de zomer in de buurt van Hintertux zijn, zet dan absoluut een bezoekje aan het Natur Eis Palast op je things to do list.

Op bezoek in het SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Op bezoek in het SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

19 feb. 2024 , Reisverslagen

Iedereen heeft wel een skigebied waar hij zich het meeste thuisvoelt. Voor mij is dat SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Vaak komt dat omdat je eerste skikilometers daar liggen of dat het skigebied je goed ligt. Voor mij is dat niet anders; ik heb hier leren skiën en nam John mee op pad om dit heerlijke skigebied ook aan hem te kunnen laten zien.

Op bezoek in Wildkogel Arena bij Nationalpark Chalets

Op bezoek in Wildkogel Arena bij Nationalpark Chalets

16 feb. 2024 , Reisverslagen

Het team van Wintersport Live is het hele jaar op pad voor Live Updates uit de skigebieden en meestal komen wij in skigebieden waar we al vaker zijn geweest. Maar dat was voor deze reis niet het geval. We gingen voor het eerst naar Wildkogel Arena en verbleven voor het eerst bij ChaletsPlus. In dit geval in het Nationalpark Chalets.

Husky Sleetocht Avontuur in Sälen

Husky Sleetocht Avontuur in Sälen, Zweden: Een Onvergetelijke Ervaring

09 feb. 2024 , Reisverslagen

Een onvergetelijk avontuur wachtte op mij tijdens mijn recente reis naar Noorwegen en Zweden, georganiseerd door BBI travel. Een hoogtepunt van deze reis was de Husky sleetocht in Sälen, Zweden, georganiseerd door PeakPoint Adventures. Deze opwindende ervaring met enthousiaste honden en betoverende natuur was werkelijk adembenemend.

Op bezoek in Innsbruck

Op bezoek in Innsbruck

07 feb. 2024 , Reisverslagen

Zelf kende ik Innsbruck als de luchthaven waar je naartoe vliegt als je op wintersport gaat. Je landt, pakt een taxi en verdwijnt naar je bestemming. Door mijn ski + city trip naar deze stad heb ik ontdekt hoe zonde dat eigenlijk is, want Innsbruck is veel meer dan alleen een vliegveld. Het heeft namelijk een schitterend oud stadscentrum, hippe restaurantjes en barretjes én de mogelijkheid om te wintersporten!

Op bezoek in Montgenèvre en Brides-les-Bains

Op bezoek in Montgenèvre & Brides-les-Bains

24 jan. 2024 , Reisverslagen

Begin januari vertrok ik voor Wintersport Live samen met ATOUT France naar de Franse Alpen. Ik bezocht hier onder andere de twee gebieden Montgenèvre en Brides-les-Bains. Twee tegenovergestelde gebieden met Montgenèvre als ‘familie friendly’ gebied en Brides-le-bains grenzend aan Le Trois Vallées, het grootste ski-gebied ter wereld! Zelf had ik alleen ervaring met de Oostenrijkse pistes dus ik kon niet wachten om Frankrijk te ontdekken!

Reisverslag Valle d’Aosta

Reisverslag Valle d’Aosta

30 dec. 2023 , Reisverslagen

Aan het begin van dit wintersportseizoen ging ik voor Wintersport Live naar het schitterende Valle d’Aosta. Een regio in Italië op de grens met Zwitserland en Frankrijk die nog vrij onbekend is voor de Nederlandse wintersporter. Maar ik had er al een hoop over gehoord en ik stond te popelen om op pad te gaan naar deze schitterende wintersportregio.