Reisverslagen

Op bezoek in Les Saisie

Op bezoek in Les Saisies

11 nov. 2023 , Reisverslagen

Vaak denken we als eerste bij skiën in de lente aan afdalingen door papsneeuw. Maar wist je dat skiën in de lente, de laatste jaren, best veel voordelen kent? De dagen zijn langer, de temperatuur vaak aangenamer, de drukte op de pistes is voorbij én als koningwinter dan ook nog voor een dump sneeuw zorgt, nou dan kan ik je verklappen, dan kan de pret niet op.

Op bezoek in La Rosière

Op bezoek in La Rosière

06 nov. 2023 , Reisverslagen

Het skigebied van Espace San Bernardo ligt deels in Italië en deels in Frankrijk. Wij verbleven voor ons bezoekje aan dit mooie skigebied aan de Franse kant in La Rosière, maar gingen uiteraard ook even een kijkje nemen in Italië. Het eerste verschil wat direct opvalt is de schitterende bouwstijl. Dat is een groot contrast met de flatgebouwen van skigebieden niet ver hier vandaan.

Op bezoek in Raurisertal

Op bezoek in Raurisertal

29 okt. 2023 , Reisverslagen

Een bezoek aan het Raurisertal stond al een poos op ons lijstje om te bezoeken. Rudi en ik vertrokken in januari naar dit charmante skigebiedje. Met nadruk op 'je'. Maar heel eerlijk gezegd houden wij wel van de kleinere skigebieden. Vaak zijn ze charmant, lekker rustig en liggen de pistes er perfect bij. Dit was ook in Rauris absoluut het geval.

Uitzicht op Arêches-Beaufort

Op bezoek in Arêches-Beaufort

16 okt. 2023 , Reisverslagen

Afgelopen winter ging ik op pad naar de Franse Alpen en bezocht enkele dagen het schitterende skigebied van Arêches-Beaufort. In het hart van de Franse Alpen, verscholen tussen majestueuze bergtoppen en met sneeuw bedekte dennenbossen, ligt het gelijknamige en betoverende dorpje Arêches-Beaufort.

Op bezoek in Flachau

Op bezoek in Flachau, Salzburger Sportwelt

30 sep. 2023 , Reisverslagen

Eigenlijk zijn we elke winter wel een keer te vinden in het Salzburger Sportwelt. Dit deel van het Ski amadé is erg populair onder de Nederlandse wintersporters en zo ook onder het team van Wintersport Live. Dus streken we ook deze winter weer neer in deze regio en verbleven we twee nachtjes in Altenmarkt, dat maar 10 minuutjes verwijderd ligt van de opstapplekken in Flachau.

Bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Bezoek aan Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

28 aug. 2023 , Reisverslagen

Ik was voor Wintersport Live 2 dagen in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Ik vond het maar een lange naam voor het skigebied. Maar wanneer je hier naar toe gaat, snap je wel waarom deze naam gekozen is. Het skigebied bestaat letterlijk uit twee delen; het Alpbachtal en Wildschönau. En dat vinden zij een Ski Juwel.

Op bezoek in Radstadt-Altenmarkt

Op bezoek in Radstadt-Altenmarkt, Salzburger Sportwelt

17 aug. 2023 , Reisverslagen

Afgelopen winter verbleven wij tijdens onze bestemmingsreizen in het stadje Altenmarkt. En gek genoeg was het helemaal niet de bedoeling om te gaan skiën in het bijgesloten skigebied van Radstadt-Altenmarkt. De bedoeling was dat wij hier alleen verbleven maar iets verderop in het skigebied van Zauchensee gingen skiën. Maar de plannen worden wel eens omgegooid en daardoor kwamen we toch uit in het skigebied van Radstadt-Altenmarkt.

Op bezoek in Het Kleinwalsertal

Op bezoek in het Kleinwalsertal in Oostenrijk

16 aug. 2023 , Reisverslagen

Wintersport Live bracht een bezoekje aan de regio Kleinwalsertal en wat waren we aangenaam verrast! Het skigebied ligt in het westen van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg vlak bij de grens met Duitsland. Het is een groot gebied, dat alleen bereikbaar is vanuit Duitsland, omdat er geen wegverbinding is met de rest van Oostenrijk. Dit maakt de regio heel bijzonder en anders dan andere Alpenbestemmingen.

Op bezoek in Hochkönig

Op bezoek in Hochkönig

02 aug. 2023 , Reisverslagen

Het skigebied van Hochkönig is één van die skigebieden waar ik vaak kom voor Wintersport Live. Wij voelen ons thuis in dit gemoedelijke skigebied en in Hochkönig ervaar je in onze ogen het ultieme wintersportgevoel. Ook de afgelopen winter gingen we naar Hochkönig en meestal verblijven we dan in het mooie Maria Alm.

De Tauernrunde in Obertauern

De Tauernrunde in Obertauern

02 jun. 2023 , Reisverslagen

Deze winter waren wij in Obertauern en wanneer je in dit skigebied bent dan moet je eigenlijk wel de Tauernrunde hebben gedaan. Een leuke skironde van 12 kilometer lang. De route is zeer geschikt om heel het skigebied van Obertauern te verkennen. De route brengt je langs alle kanten van het skigebied, dus je ziet tijdens één tocht alle plekken in het gebied.