Ga je voor het eerst op wintersport? Dit is wat je moet weten voor vertrek

Voor het eerst op wintersport
Voor het eerst op wintersport

Wintersport is iets waar velen maanden naar uit kunnen kijken. Heerlijk op je ski’s of snowboard de witte pistes trotseren en de hele dag in de frisse buitenlucht bivakkeren. Het is wel een type vakantie waar veel voorbereiding getroffen moet worden voor je kunt vertrekken. In dit blog lees je alles wat je moet weten als je voor het eerst op wintersportvakantie gaat!

Pak de juiste winterkleding in

Het klinkt mogelijk als overbodige informatie, maar: op wintersport moet je je goed warm aankleden. Dit gaat echter wel wat verder dan simpelweg een dikke hoodie en muts. Je wintersportuitrusting heeft een paar essentiele kledingstukken die je niet wilt vergeten. Denk hierbij aan een wind- en waterdichte ski-jas, thermo ondergoed en een goed paar skisokken. Als je goed gekleed de sneeuw ingaat, zul je merken dat je veel minder snel last krijgt van stijve spieren, koude tenen en vermoeide benen. Zo kun je lekker lang doorgaan op de piste!

Denk aan je essentials voor onderweg

Als je al je bagage hebt ingeladen en het dan eenmaal tijd is om te vertrekken, is het goed om een seconde stil te staan bij wat je allemaal mee hebt voor onderweg. Zeker als je met de auto op reis gaat, wil je natuurlijk genoeg entertainment meenemen, net als voldoende eten en drinken. Maar ook je reisoutfit is een puntje om goed te overwegen. Tijdens de lange autorit is het verstandig om een paar compressie sokken aan te trekken. Hierdoor krijg je, zowel als bestuurder als als passagier, minder snel last van onrustige of vermoeide benen. Het is natuurlijk wel zo fijn als je bij aankomst meteen fit genoeg bent om de omgeving eens te gaan verkennen!

Neem ski- of snowboardles, ook als je weet ‘hoe het moet’

Je hebt wellicht al een aantal keren je ski of snowboard skills beoefend op een indoor piste, maar de natuurlijke bergen in Oostenrijk, Italië of Frankrijk zijn toch wel een tikkeltje anders. Als je voor het eerst op wintersportvakantie gaat, is het daarom ook een goed idee om op je eerste dag wintersport les te nemen bij een professionele leraar.

Neem les als je op winterpsort gaat

Deze leert je nog wat benodigde technieken en vertelt je precies wat je moet weten over het skigebied waar je bent beland. Van een goede les basic skills profiteer je de rest van je leven nog, dus een echte aanrader!

Neem de pisteregels goed door

Zeker als je nog nooit op een piste hebt gestaan, ben je je waarschijnlijk niet bewust van de (ongeschreven) regels van de piste. Deze regels zijn er om het skiën en snowboarden op de piste leuk en veilig te houden voor iedereen. Hoe hoor je de skilift te gebruiken? Wat zijn de afspraken rondom elkaar inhalen? Neem de regels en afspraken goed door en zorg dat je hele gezelschap hiervan op de hoogte is. Alle bovenstaande voorbereidingen in check? Dan staat je een enorm leuke wintersportvakantie te wachten. Fijne reis!

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.