Een skihuttentocht, maar dan net iets luxer!

Een skihuttentocht, maar dan net iets luxer
Een skihuttentocht, maar dan net iets luxer

Wat is er gaver dan tijdens je wintersport iedere ochtend boven op de berg wakker te worden? Geen drukke rijen bij de liften en geen gesleep met je ski’s of snowboard. In plaats daarvan stap je na je uitgebreide ontbijt direct de verse sneeuw in, klik je de ski’s of snowboard onder, en glijd je de eerste piste af. Dit klinkt als de hemel, en dat is ook zo.

En het kan: tijdens een skihuttentocht! Hierbij blijf je niet een hele week in hetzelfde gebied, maar ski je door meerdere gebieden. Tijdens de tocht trek je door de mooiste skigebieden van Oostenrijk en overnacht je iedere avond in een uniek onderkomen boven op de berg. De gidsen laten je de mooiste pistes zien die Oostenrijk te bieden heeft en nemen je mee langs de absolute hoogtepunten van elk gebied.

Een skihuttentocht, maar dan net iets luxer

Toch is het ook vaak spannend om deze ‘sprong in het diepe’ te nemen. In wat voor hutten slaap je dan? Kan ik dit wel zeven dagen volhouden? Lukt het wel om kleren voor een hele week mee te nemen in mijn rugzak? Waar logeren mijn (jonge) kinderen een hele week? Begrijpelijke vragen. Hebben deze vragen jou wel eens weerhouden om mee te gaan op zo’n skihuttentocht? Dan is een vierdaagse luxe skihuttentocht misschien wel iets voor jou!

Als variant op de ‘normale’ skihuttentocht wordt er dit jaar ook een luxere variant aangeboden. Tijdens deze tocht geniet je nog altijd van alle positieve eigenschappen van een skihuttentocht, en wordt tegelijkertijd rekening gehouden met vraagtekens die je eventueel hebt. Je slaapt hierbij drie nachten in luxe tweepersoonskamers, en één nacht met maximaal zes personen in een luxe suite met waanzinnig uitzicht. Deze kamers bevinden zich in lodges van de hoogste kwaliteit. Zo kun je genieten van sauna-gedeeltes van de hutten, en worden er iedere avond 3- en 4 gangendiners geserveerd. In de ochtend geniet je uiteraard weer van een uitgebreid ontbijtbuffet, zodat je klaar bent voor een nieuwe dag!

Sauna met uitzicht
Sauna met uitzicht

Bang dat er te veel geskied of gesnowboard wordt? Geen zorgen! Er is namelijk óók nog genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Na een heerlijke skidag kun je genieten van Oostenrijkse gezelligheid, onder het genot van een vers getapt biertje. Daarnaast is het er één avond de mogelijkheid om vanaf de hut naar beneden te rodelen. Je wordt vervolgens door de pistebully weer omhoog gebracht.

De tocht is ook iets korter dan de normale skihuttentocht. Je bent van zaterdag tot woensdagochtend onderweg, en na een luxe afsluitende lunch op woensdagmiddag in de zon kun je op woensdagavond alweer thuis zijn! Hierdoor hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de hoeveelheid kleren die je mee moet nemen, beperk je het aantal vrije dagen dat je op hoeft te nemen, en is het ook goed te combineren voor bijvoorbeeld jonge ouders met kleine kinderen thuis.

We snappen dat je nu niet meer kunt wachten om op een skihuttentocht van 4 dagen te gaan! Lukt het komend jaar nog niet om op huttentocht te gaan? Geniet dan nu nog even van de sfeerbeelden, en zorg dat je er volgend jaar bij bent!

Skihuttentocht met Alpex
Skihuttentocht met Alpex
Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.