De populairste landen voor wintervakanties

De populairste landen voor wintervakanties
De populairste landen voor wintervakanties

Heb je in de winter altijd last van een dip? Dan ben je niet de enige. Mede daarom vertrekken zoveel mensen in de winter een weekje naar de sneeuw. Kom ook van je winterdip af en ga tijdens de koude maanden lekker op een wintersportvakantie! Naast skiën en snowboarden kun je in de winter ook andere populaire activiteten doen.

Denk bijvoorbeeld aan sneeuwwandelen groepsreis. Maar wat zijn populaire landen voor wintervakanties en waarom?

sneeuwwandelen groepsreis

Zweden

Houd jij van wandelingen door de wilde en ongerepte natuur? Boek dan een wintervakantie naar Zweden. Dit grote land bestaat voor meer dan de helft uit ongerepte natuur. Kom even helemaal tot rust in de uitgestrekte bossen van Zweden. Ben je meer het type persoon dat van pittoreske steden houdt? Ook dan past Zweden als vakantieland helemaal bij jou.

Bezoek in winter bijvoorbeeld de prachtige hoofdstad Stockholm en laat je verleiden door prachtige monumenten, aantrekkelijke gebouwen en een rijke culinaire cultuur. Inwoners van Zweden staan bekend om hun gastvrijheid, dus je wordt overal hartelijk ontvangen.

Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend als een van de aantrekkelijkste bestemmingen in de winterperiode. Vooral liefhebbers van wintersport boeken een verblijf in Oostenrijk, omdat dit land wordt gezien als een skiparadijs. In Oostenrijk vind je in de winter meerdere besneeuwde pistes voor beginnende en ervaren skiërs. Ben je geen liefhebber van skivakanties? Ook dan is er nog genoeg te beleven in Oostenrijk.

Populair Oostenrijk

Bezoek bijvoorbeeld een van de traditionele Oostenrijkse dorpjes en laat je verbluffen door de authentieke monumenten en het heerlijke traditionele eten. De bergen van Oostenrijk zijn ook geschikt voor uitdagende wandelingen.

Lapland

In de winter is het ook aantrekkelijk om naar Lapland te reizen. Niet alleen omdat de kerstman uit Lapland komt, maar ook omdat deze regio in Finland om meerdere redenen aantrekkelijk is om te bezoeken. In Lapland is het vrijwel het gehele jaar koud en dat heeft een positief effect op de natuur.  Je kunt in Lapland het Noorderlicht zien en tegelijkertijd lopen er ook veel wilde dieren rond. De bossen van Lapland zijn altijd bedekt door de sneeuw en daardoor heb je het gevoel alsof je door een sprookje loopt.

Frankrijk

De meeste mensen associëren Frankrijk met een zonvakantie op een grote gezinscamping. In de winter is Frankrijk echter ook een aantrekkelijk vakantieland. Frankrijk is in bezit van meerdere grote berggebieden en daar kan de skiliefhebber optimaal van genieten.

Populair Frankrijk

In Frankrijk kun je natuurlijk ook heerlijk wandelen en genieten van de Franse bourgondische cultuur. De authentieke gezelligheid vind je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter!

Zwitserland

Zwitserland is een bijzonder vakantieland. In de eerste plaats omdat alles in het land goed geregeld is. Het openbaar vervoer functioneert daar optimaal en alle steden en natuurgebieden zijn schoon. Je vindt in Zwitserland veel mooie chalets voor een uniek vakantieverblijf. Daarnaast heb je in Zwitserland prachtige skigebieden zoals Arosa, Titlis, Scuol en nog veel meer.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.