Les & Techniek

Fatbiken in Portes du Soleil

Fatbiken in Portes du Soleil

14 feb. 2023 , Les & Techniek

Tijdens mijn reis voor Wintersport Live naar Portes du Soleil in de Haute Savoie zijn we twee halve dagen gaan fatbiken in Avoriaz en Les Gets. Vanuit Morzine zijn we met de kabelbaan Prodains naar Avoriaz gegaan om in de omgeving te fatbiken. Ook in Les Gets hebben we de fatbikes bij Loisibike gehuurd.

Beter skiën

5 tips om beter te skiën

11 feb. 2023 , Les & Techniek

Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

Internatioal Ski Patrol Day 2023

International Ski Patrol Day 2023

08 feb. 2023 , Les & Techniek

De dag waarop Helly Hansen Ski Patrollers van over de hele wereld viert. Op 10 februari 2023 neemt het toonaangevende skimerk Helly Hansen deel aan de tweede jaarlijkse International Ski Patrol Day. Om onze uitzonderlijke ski patrollers, die skigebieden open, veilig en leuk houden voor mensen van alle leeftijden en niveaus, te vieren en te erkennen.

Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

6 Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

02 jan. 2023 , Les & Techniek

Oh wat is het heerlijk om opnieuw op de piste te staan en snel van de bergen af te sjezen. Die frisse berglucht, de zachte sneeuw onder je voeten… er is niets dat je hiermee kunt vergelijken! Als je houdt van skiën, kijk je vast ieder jaar uit naar gezellig op de latten staan met vrienden en familie en nóg gezelliger après-skiën.

Tien tips voor een steile piste

Tien tips voor een steile piste

20 dec. 2022 , Les & Techniek

Bibberende knietjes bovenaan die piste die voor jou net wat steiler is dan je gewend bent? Ook op blauwe pistes kunnen er steilere stukjes tussen zitten waar je je net wat minder vertrouwd op voelt, maar meestal zijn de rode en zwarte piste de uitdagingen die je moet trotseren, zeker als beginnende wintersporter.

Een dag in het leven van een skileraar

Een dag in het leven van een skileraar

07 nov. 2022 , Les & Techniek

De hele dag skiën, ’s middags in de après-ski en ’s avonds feest. Alleen maar mooie skileraren, sneeuw, zon, een hoop plezier en een mega goggle-face. Je zou haast denken dat het leven van een skileraar één groot feest is. Dat is het op zich ook, maar het is ook keihard werken! Tijdens mijn studententijd gaf ik een aantal weken (hoe meer, hoe beter) per seizoen skiles in ‘die Phantastische Skischule Maria Alm’.

Het behalen van de Anwarter

Het behalen van de Anwärter

14 aug. 2022 , Les & Techniek

De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

Langlaufen in de Zugspitz Arena

Langlaufen in de Zugspitz Arena

29 jan. 2022 , Les & Techniek

Langlaufen in de wondermooie natuur van de Tiroler Zugspitz Arena is een perfecte aanvulling op al je wintersportavonturen. Het goed opgebouwde netwerk van loipes strekt zich uit over 131 kilometer. Je kunt hier zowel klassiek langlaufen als de skating-variant beoefenen.

Tourskien in Franse Alpen

Tochten voor beginnende toerskiërs

19 jan. 2022 , Les & Techniek

Steeds meer wintersporters zoeken natuur, de stilte buiten de pistes en de uitgestrekte grote berglandschappen op. Ook de trend van avontuur en fit zijn past bij het toerski plaatje. Toen afgelopen jaar de liften in de wintersportplaatsen sloten nam toerskiën een vluc

Daka Race Department

DAKA Race Department

20 nov. 2021 , Les & Techniek

De uitrusting van een wedstrijdskiër is anders dan van een wintersportfanaat die één of twee keer per jaar op de pistes staat. Logisch, want een topsporter heeft andere behoeftes en doelen. De uitrusting van een wedstrijdskiër heeft minder met comfort te maken en is gefocust op het behalen van optimale prestaties.