Het ALPENIGLU iglodorp in SkiWelt Brixen im Thale

ALPENIGLU SkiWelt Brixen im Thale
ALPENIGLU SkiWelt Brixen im Thale

Dieren, acrobaten, clowns en jongleurs zijn de sterren van de ijssculpturententoonstelling van dit jaar. Skiërs en winterwandelaars kunnen komende winter midden in het skigebied de geur van de cirkusmanege ruiken. De fascinerende ijssculpturententoonstelling in het ALPENIGLU® iglodorp net boven Brixen im Thale showt in het winterseizoen namelijk ijs- en sneeuwkunst in het thema "Cirkus".

Waarom cirkus?

"Onze iglo’s zijn reusachtig, rond en fascinerend. Net als een cirkus, waar in de ronde manege de meest uiteenlopende attracties te zien zijn", zegt Benno Reitbauer, de bedrijfsleider van het iglodorp net boven Brixen im Thale. Hij was direct van dit thema overtuigd. "IJs en sneeuw zijn fantastische materialen om mee te werken. Je kan er bijzondere dingen mee bouwen want je fantasie wordt er niet door begrensd". Zijn team van internationale ijsbeeldhouwers was ook meteen enthousiast. "Artiesten, dieren, clowns en jongleurs, daar kan ieder van ons goed mee uit de voeten". Het team van ALPENIGLU® bouwt ´s winters in de hele Alpenregio sneeuwbars, sneeuwconstructies en ijssculpturen en is ook voor de tentoonstelling van dit jaar al druk in de weer.

Dagelijks rondleidingen door sneeuw en ijs

Wie het cirkus van ijs zelf wil ervaren kan de tentoonstelling vanaf eind december bezoeken. De rondleiding langs de highlights duurt 25 minuten. De ijsbar die zoals altijd de toegang tot de tentoonstelling vormt en die bij slecht weer ook vrij entree heeft, ontvangt gasten met sympathieke clowns die ijzige verrassingen in petto hebben: cocktails en andere drankjes worden desgewenst in een glas uit ijs geserveerd!

Buitenbar ALPENIGLU
Buitenbar ALPENIGLU

Achter de schermen

Achter de schermen van als dit fraais is ieder jaar een enorme voorbereiding nodig. De kunstenaars krijgen 20 ton ijs als werkmateriaal ter beschikking, bestaande uit glasheldere ijsblokken van 125kg elk. Die stammen uit de eigen ijsproductie in Brixen im Thale. Daarbij komen 500m kabel voor de uitgebreide LED verlichting, inbouwapparatuur voor bar en catering, veiligheid en comfort en een toiletinrichting in het iglodorp. Als het reusachtige complex klaar is zorgt een team van iglobouwers ervoor dat de ijzige belevingswereld gedurende de hele winter in stand blijft.

Als vanouds

De verdere ontwikkelingen m.b.t. het klimaat bepalen natuurlijk hoe het dorp er precies komt uit te zien. "Momenteel gaan we ervan uit dat er elk jaar zonder aanpassingen opgebouwd kan worden aan de IGLO, dat er in elke winter dus normaal in de iglo’s kan worden overnacht en dat er ook iglo dinner programma’s zullen zijn. We plannen dus iglo’s voor overnachtingen en het iglo restaurant", zegt Reitbauer.

Nieuwe hoogtepunten

De ijs- en sneeuwkunstenaars van ALPENIGLU zorgen dit jaar ook voor nieuwe hoogtepunten: "In ons ALPENIGLU® dorp wordt Belevenis zoals altijd met een hoofdletter geschreven", benadrukt Benno Reitbauer. "De sneeuwbar en het terras dat er voor ligt worden deze winter nog groter en mooier. Samen met de indrukwekkende ijssculpturententoonstelling bieden we de gasten dus in ieder geval weer een attractie in de SkiWelt die een bezoek zeker waard is".

Locatie

Het ALPENIGLU® dorp ligt direct naast het bergstation van de gondelbaan Hochbrixen. Tijdens het winterseizoen is het dagelijks geopend van 10.00 - 15.30 uur. Het is ook voor voetgangers makkelijk bereikbaar. Entreeprijs voor de rondleiding door de ICE LAND tentoonstelling is € 5,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen. De rondleiding wordt in meerdere talen verzorgd. Gasten uit Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf hebben met hun gastenkaart vrij entree.

Feiten op een rijtje:

  • ALPENIGLU® dorp dagelijk geopend van eind december tot de laatste week van maart.
  • Gedurende het hele jaar zijn er waardebonnen verkrijgbaar:
  • Overnachtings arrangement: € 185,-/€ 210,- per persoon – hoogseizoen (prijzen kunnen wijzigen).
  • Iglomagie avond (dinner arrangement): € 95,- per persoon (prijzen kunnen wijzigen).
Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen