Keep it cool

Obertauern, 13 november 2022

Nu nog groen, na het weekend wit

14 nov. 2022 , Keep it cool

Niet alleen in Nederland is het (te) warm voor de tijd van het jaar, ook de skigebieden in de Alpen zouden het niet erg vinden als het een paar graden kouder zou worden en het witte goud naar beneden komt dwarrelen. Het lijkt er op dat aan die wens gehoor wordt gegeven vanaf deze week. Het wordt aanzienlijk kouder in de Alpen en diverse Alpenlanden mogen een mooie laag verse sneeuw verwelkomen in de komende 7 dagen.

Vijf tips om te vertragen in Isère Franse Alpen

Vijf tips om te vertragen in Isère Franse Alpen

11 nov. 2022 , Keep it cool

Koude therapie, bosbaden, stiltewandelingen, yoga hikes en mindful walking. De wintervakantie is het ideale moment om te vertragen, tijd te nemen voor jezelf en te leven in het moment. In de Isère vind je rust en ruimte. Het gebied bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Een ideaal decor om onderstaande activiteiten te beoefenen.

Eerste sneeuw van het seizoen

De eerste sneeuw van het seizoen

14 sep. 2022 , Keep it cool

De eerste sneeuwval van het seizoen komt eraan. Voor de komende week wordt er een mooi laagje sneeuw verwacht in de Alpen. Vooral boven de 1500 meter. Hebben we hier wat aan als wintersporter? Zeker niet. Maar het is wel leuk.

Skiroute

Skiroutes - gecontroleerde vrijheid?

25 aug. 2022 , Keep it cool

We zien ze tegenwoordig steeds meer verschijnen op de verschillende pistekaarten van de skigebieden; de skiroutes. Maar wat zijn skiroutes nu eigenlijk, hoe herken je ze en wat kan en mag je van (de veiligheid) deze skiroutes verwachten? Is het hetzelfde als off-piste skiën of is het 'gewoon een ongeprepareerde piste'?

Win een Skydive-reis met Active 02

Win een Skydive-reis met Active 02

30 jun. 2022 , Keep it cool

Deze zomer én winter is onze partner om de dorst te lessen Active O2. Active O2 is een heerlijke frisse dorstlesser voor iedereen die van het leven en van wintersport houdt. Deze zomer hebben ze wel een hele coole aktie: Win een helikopter skydive voor 2 personen boven de Alpen in Oostenrijk!

Uitslag Fotowedstrijd 2021/2022

Uitslag Fotowedstrijd 21/22

07 apr. 2022 , Keep it cool

We hebben enkele honderden inzendingen gekregen van onze volgers met de meest uiteenlopende foto's. Wanneer je alle foto's als redactie achter elkaar mag bekijken dan zie je dat ondanks dat het valse start was, het uiteindelijk toch een geweldig wintersportseizoen is geworden.

Zell am See - 28 maart 2022

Nog een paar dagen winter

28 mrt. 2022 , Keep it cool

Hebben jullie ook zo genoten van het lekkere weer in Nederland? Wij wel. En niet alleen in Nederland was het lekker weer. Ook in de Alpen is het al een hele poos Kaiserwetter. Temperaturen van meer dan 20 graden in het dal was de afgelopen periode geen uitzondering. Maar, hier komt verandering in.

Maart begint behoorlijk fris

Maart begint behoorlijk fris

03 mrt. 2022 , Keep it cool

Voor de meeste van ons zit de wintersportvakantie erop. Maar zeker niet voor iedereen. Ook in maart zijn er nog diverse mogelijkheden voor een prima wintersportvakantie. En ook deze maart lijkt bijzonder goed te gaan worden, met prima pistecondities en koude temperaturen.

Obertauern 24 februari 2022

Geweldige wintersportweek voor de boeg

24 feb. 2022 , Keep it cool

Ben jij één van de gelukkige die komende week op wintersport gaat? Dan bof je. De weersomstandigheden die op het menu staan zijn nagenoeg perfect. Met temperaturen rond het vriespunt en een heerlijk zonnetje. Beter kun je het niet treffen.

Workshop Iglo Bouwen

Workshop Iglo Bouwen in de Tiroler Zugspitz Arena

22 feb. 2022 , Keep it cool

Bouw een iglo zoals de Inuit dat doen. Dat kan middenin het dik besneeuwde landschap van de Tiroler Zugspitz Arena. Outdoorprofessional Marco Seitner van de Lermoos Alpine School leert je tijdens zijn populaire workshop de fijne kneepjes van het vak.