Après-ski & Culinair
Bombardino een heerlijk drankje
27 aug. 2024 , Après-ski & Culinair
Bombardino is en heerlijk winters drankje dat vooral populair is in de Alpenregio's van Italië, zoals in skigebieden van Zuid-Tirol en Valle d'Aosta. Het is een warm drankje, perfect om op te warmen na een dagje skiën of tijdens een pauze op een frisse dag. Alhoewel... in de zon smaakt een Bombardino ook voortreffelijk.
Typisch Oostenrijkse gerechten
29 jul. 2024 , Après-ski & Culinair
Zomer of winter, wanneer je naar de Oostenrijkse Alpen afreist staan er standaard enkele Typisch Oostenrijkse gerechten op het menu. De Oostenrijkers serveren over het algemeen een flink bord eten of een groot glas drinken. Wij geven je de top 10 Oostenrijkse gerechten. Welk typisch Oostenrijkse gerecht staat bij jou boven aan je lijstje wanneer je naar de Alpen afreist?
Gezond(er) eten op wintersport
19 jun. 2024 , Après-ski & Culinair
De herfst en wintermaanden komen eerder dan je denkt en de goede voornemens worden alvast gemaakt. Vol goede moed starten de meeste mensen straks weer massaal weer met gezonder eten, veel sporten en genoeg tijd voor zichzelf te nemen. En dan komt ook daar de heerlijkste vakantie van het jaar aan: wintersport!
Leukste eet- en drinkplekjes in Maria Alm
01 feb. 2024 , Après-ski & Culinair
Ik kom al jaren in Maria Alm en heb ondertussen zo mijn favoriete culinaire plekjes in Hochkönig. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk bij op wintersport! De meeste van deze restaurantjes zijn ook in de zomer super plekjes om te bezoeken. Waar moet je zijn in het skigebied Hochkönig voor de beste kaiserschmarn, de gezelligste après-ski en de vriendelijkste bediening of de beste pizza’s in town?
Génépi, een heerlijk wintersportdrankje
27 jan. 2024 , Après-ski & Culinair
Ik was in december in het schitterende Vallé d'Aosta. En daar houden ze naast skiën wel van een drankje. Één drankje in het bijzonder; De Génépi. Dit is een een traditionele likeur uit de Alpen die in Frankrijk, Italië en Zwitserland wordt gemaakt. Het drankje is populair in de Alpen, vooral in De Franse Alpen, in de Aostavallei in het Noordwesten van Italië en Zwitserland.
Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel
18 okt. 2023 , Après-ski & Culinair
De winter komt er weer aan! Krijg jij al trek bij het horen van Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel? Wij wel. Vaak hoef je helemaal niet te wachten tot je weer naar de bergen mag, want thuis kun je deze gerechten ook prima bereiden. Lees over de heerlijkste Oostenrijkse gerechten en check hieronder het recept voor Kaiserschmarrn.
Geweldige restaurants in Söll
28 jul. 2023 , Après-ski & Culinair
Uit eten is voor de meeste mensen tijdens de wintersport het ultieme vakantiegevoel. Tijdens mijn bezoek aan Söll in het Wilder Kaiser deel van SkiWelt bezochten we enkele restaurants en hebben wij onze bevindingen voor je op een rijtje gezet. Dus mocht je ooit in Söll of één van de omliggende dorpen zijn, dan volgen hier enkele restaurant tips.
Wintersport en Abondance kaas
07 feb. 2023 , Après-ski & Culinair
Tijdens ons bezoek aan Portes du Soleil in de Haute Savoie, met 650 km één van de grootste skigebieden ter wereld, hebben we een bezoek gebracht aan de kaasboerderij GAEC de Barbossine van Emmanuel en Corinne David in Châtel waar Abondance kaas wordt gemaakt. Op de boerderij hebben ze 40 koeien die tweemaal per dag worden gemolken
De Oostenrijkse après-ski top 25
31 jan. 2023 , Après-ski & Culinair
Houd jij wel van een drankje doen na het skiën of gewoon even chillen met colatje en een muziekje op het balkon van je appartement? Dan moet je natuurlijk mee kunnen zingen met de beste après-ski liedjes die je in Oostenrijk kunt vinden. Wij hebben voor jou de top 25 op een rijtje gezet van de meest favoriete après-ski liedjes die uit de Oostenrijkse boxen galmen.
Culinaire hoogtepunten in Ski Amadé
23 dec. 2022 , Après-ski & Culinair
Taste Ski Amadé! Regionale producten, Oostenrijkse wijnen en heerlijke pistes wisselen elkaar in dit veelzijdige gebied in een hoog tempo af. Ik verbleef afgelopen winter voor Wintersport Live in het Gasteinertal. In deze blog nemen we je mee in de culinaire hoogtepunten voor, na en tijdens het skiën, die we hier hebben mogen ervaren.