Après-ski & Culinair

Wintersport en Abondance kaas

Wintersport en Abondance kaas

07 feb. 2023 , Après-ski & Culinair

Tijdens ons bezoek aan Portes du Soleil in de Haute Savoie, met 650 km één van de grootste skigebieden ter wereld, hebben we een bezoek gebracht aan de kaasboerderij GAEC de Barbossine van Emmanuel en Corinne David in Châtel waar Abondance kaas wordt gemaakt. Op de boerderij hebben ze 40 koeien die tweemaal per dag worden gemolken

De Après-ski top 25

De Oostenrijkse après-ski top 25

31 jan. 2023 , Après-ski & Culinair

Houd jij wel van een drankje doen na het skiën of gewoon even chillen met colatje en een muziekje op het balkon van je appartement? Dan moet je natuurlijk mee kunnen zingen met de beste après-ski liedjes die je in Oostenrijk kunt vinden. Wij hebben voor jou de top 25 op een rijtje gezet van de meest favoriete après-ski liedjes die uit de Oostenrijkse boxen galmen.

Culinaire hoogtepunten in Ski Amadé

Culinaire hoogtepunten in Ski Amadé

23 dec. 2022 , Après-ski & Culinair

Taste Ski Amadé! Regionale producten, Oostenrijkse wijnen en heerlijke pistes wisselen elkaar in dit veelzijdige gebied in een hoog tempo af. Ik verbleef afgelopen winter voor Wintersport Live in het Gasteinertal. In deze blog nemen we je mee in de culinaire hoogtepunten voor, na en tijdens het skiën, die we hier hebben mogen ervaren.

De culinaire Königstour

De culinaire Königstour

26 okt. 2022 , Après-ski & Culinair

In het skigebied Hochkönig zijn er voldoende pistes om dagen te genieten van de wintersportvakantie. Op de 150 kilometer aan gevarieerde pistes beleef je unieke momenten. Het biedt voor iedere type skiër mogelijkheden, het is sneeuwzeker en de pistes zijn heerlijk. Bij het gebied horen de authentieke dorpen; Maria Alm, Dienten en Mühlbach.

Gezond eten op wintersport

Gezond(er) eten op wintersport

28 dec. 2021 , Après-ski & Culinair

Het is bijna januari en de goede voornemens zijn weer gemaakt. Vol goede moed starten we massaal weer met gezonder eten, veel sporten en genoeg tijd voor ons zelf nemen. En dan komt ook daar de heerlijkste vakantie van het jaar aan: wintersport!

Bachwirt in Maria Alm

Leukste eet- en drinkplekjes in Maria Alm

26 nov. 2021 , Après-ski & Culinair

Ik kom al jaren in Maria Alm en heb ondertussen zo mijn favoriete culinaire plekjes in Hochkönig. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk bij op wintersport! Waar moet je zijn in het skigebied Hochkönig voor de beste kaiserschmarn, de gezelligste après-ski en de vriendelijkste bediening of de beste pizza’s in town?

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel

28 okt. 2021 , Après-ski & Culinair

De winter komt er weer aan! Krijg jij al trek bij het horen van Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel? Wij wel. Vaak hoef je helemaal niet te wachten tot je weer naar de bergen mag, want thuis kun je deze gerechten ook prima bereiden. Lees over de heerlijkste Oostenrijkse gerechten en check hieronder het recept voor Kaiserschmarrn.

Wintersport in Oostenrijk zonder après-ski

Wintersport in Oostenrijk zonder après-ski

25 sep. 2020 , Après-ski & Culinair

Het zal je vast niet zijn ontgaan de afgelopen dagen. Het hoge woord is eruit; dit jaar is er geen après-ski in Oostenrijk. Maar er kwam een nog veel belangrijkere mededeling van De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz, vinden wij; "de wintersport kan doorgaan"... en daar komen de meeste mensen voor. toch?

Uitslag favoriete après-ski tent van Oostenrijk

Uitslag favoriete après-ski tent van Oostenrijk

03 feb. 2020 , Après-ski & Culinair

De uitslag van de meeste favoriete après-ski tent van Oostenrijk is bekend. Tot 31 januari 2020 kon er uit een selectie van 65 bekende après-ski tenten worden gekozen en na enkele duizenden stemmen kunnen we het resultaat bekend maken. Welke après-ski barretjes komen er terug in de top 10.

Beste après-ski tent van 2020

Beste après-ski tent van 2020

12 jan. 2020 , Après-ski & Culinair

Voor het vierde jaar op rij houden wij een après-ski poll voor de meest favoriete après-ski tent van Oostenrijk. Wij hebben alvast een selectie voor jullie gemaakt. Kies uit onderstaande après-ski tenten jouw favoriete plek voor een heerlijke versnapering na het skiën.