Magazine

Blijf op de hoogte van het laatste wintersportnieuws via ons Wintersport Magazine.

Funblades en Snowblades

30 nov. 2023 , Materialen & Kleding

Snowblades zijn een mix van een snowboard, ski’s en bigfoots. Snowblades zijn een soort ski's die korter zijn dan traditionele ski's. De snowblades zijn meestal tussen de 70 en 100 centimeter lang. Ze hebben meestal geen skistokken nodig omdat ze bedoeld zijn voor korte bochten en nauwkeurige controle bij lagere snelheden.

Ontdek het nieuwe UplandParcs Sauerland

Ontdek het nieuwe UplandParcs Sauerland

29 nov. 2023 , Op wintersport

Wintersport in Winterberg is ieder jaar weer populair bij Nederlanders en met goede reden. Winterberg ligt dicht bij de grens en het skigebied bestaat uit maar liefst 27,4 kilometer aan pistes. Dit jaar heeft UplandParcs een nieuw vakantiepark geopend op loopafstand van de pistes: UplandParcs Sauerland.

Helikopter skiën

Helikopter skiën

29 nov. 2023 , Les & Techniek

Heliskiën of Helikopter skiën is een avontuurlijke vorm van skiën, waarbij skiërs met een helikopter naar de top van een afgelegen bergtoppen worden gebracht. Eenmaal aangekomen op de top ski je vanaf daar naar beneden. Het is een uitdagende ervaring die skiërs de mogelijkheid biedt om de onontdekte sneeuwgebieden te verkennen die anders niet toegankelijk zouden zijn.

Last minute op wintersport tijdens de kerstvakantie

Last minute op wintersport tijdens de kerstvakantie!

28 nov. 2023 , Op wintersport

De maand december staat voor de deur! Daarmee komt ook de kerstvakantie toch erg dichtbij. Het is dan weer de tijd om gezellig met de familie lekker te eten, samen te zijn en te genieten van de leuke kerstnummers. Waar kun je dit nou beter doen dan in de Alpen tijdens een wintersportvakantie.

Les Trois Vallées

Alles wat je wilt weten over Les Trois Vallées

27 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

Het skigebied de drie valleien, beter bekend onder de naam Les Trois Vallées, is een immens skigebied in de Franse Alpen. Dat het immens is zie je aan de 658 pistekilometers die je in heel Les Trois Vallées kunt vinden. Nagenoeg alle pisten zijn met elkaar verbonden. In Europa heeft alleen Portes du Soleil meer pistekilometers, maar daar zijn niet alle pistes aanééngesloten.

Schoenendrogers in onze webshop

Schoendrogers, het perfecte decemberkado

26 nov. 2023 , Materialen & Kleding

Ben jij nog op zoek naar het perfecte decemberkado? Zoek niet verder... de schoenendrogers of schoenenwarmers die wij verkopen in onze Wintersport Live Shop zijn een must voor iedere wintersporter, wielrenner, wandelaar, voetballer of gewoon om je schoenen te verwarmen of droog te maken als de kids weer thuis komen met natte schoenen na het plassenstampen.

Skigebied Dolni Morava

Upgrades in Tsjechische skigebieden voor skiseizoen 2023-2024

25 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

De Tsjechische skigebieden investeerden de afgelopen periode ruim 40 miljoen euro in het moderniseren en verbeteren van hun skicentra. Wintersporters die deze winter naar Tsjechië afreizen kunnen zich dit skiseizoen verheugen op tal van nieuwigheden en de prijzen voor skipassen zijn vrijwel op hetzelfde niveau gebleven als vorig jaar.

Therm-ic Powersocks

Met Therm-ic zijn koude voeten verleden tijd

24 nov. 2023 , Materialen & Kleding

Heb jij regelmatig koude voeten tijdens de wintersport? Met Therm-ic is dit verleden tijd! Stel je eens voor: het is helder weer met een strakblauwe lucht en verse poedersneeuw. Alles is perfect voor een onvergetelijke dag in de sneeuw, behalve één ding: koude voeten die maar niet warm willen worden.

Leren skiën in Nederland

Leren skiën in Nederland

23 nov. 2023 , Les & Techniek

Skiën in Nederland? Dat kan toch helemaal niet, want er zijn in Nederland helemaal geen bergen. Daarnaast ligt er ook bijna nooit sneeuw, in ieder geval niet genoeg om te kunnen skiën. Natuurlijk kan dat wel! Er zijn meer opties dan dat je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een indoor skihal, indoor skibaan of borstelbaan.

Snowdump November 2023

Winterwonderland in de Alpen

22 nov. 2023 , Keep it cool

Dat er weer een mooie laag sneeuw zou vallen in de Alpen was al een even voorspeld. Vooral aan de noordkant van de Oostenrijkse Alpen en in de Duitse Alpen was dit de afgelopen 24 uur het geval. Maar ook het Salzburgerland profiteert van een heerlijke laag verse sneeuw. Maar... er komt nog véél meer aan dit weekend!

Tips voor een actieve vakantie in Lapland

Tips voor een actieve vakantie in Lapland

21 nov. 2023 , Op wintersport

Het allerfijnste aan wintersport? Actief bezig zijn in de buitenlucht! Het geeft een ultiem gevoel van vrijheid, het is gezond en zeg nou zelf; er gaat niets boven opwarmen bij een haardvuur na een lange dag buiten zijn. Wist je dat de luchtkwaliteit in Lapland hoog scoort op Europees niveau?

Alles wat je moet weten over sneeuwkettingen

Alles wat je moet weten over sneeuwkettingen

20 nov. 2023 , Op wintersport

Sneeuwkettingen zijn voor de meeste mensen een product waar ze niet te lang bij stil willen staan en even snel kopen zodat er wat in achterbak ligt. Maar dat is onverstandig. De juiste sneeuwkettingen zijn essentieel voor je reis naar de wintersportbestemming. Zeker nu er ook steeds meer Electrische auto’s op de markt zijn.

Langlaufen in Zweden

Langlaufen in Zweden

18 nov. 2023 , Op wintersport

Dacht je dat langlaufen suf en oubollig was? Daar denken de Zweden heel anders over! Hier noemen ze het cross country skiing en zo’n beetje iedereen doet het, van jong tot oud. Zoals wij ’s avonds of ’s morgens in het weekend gaan joggen, pakken ze hier de ski’s voor een rondje langs één van de vele meren.

Winteropening DAKA November 2023

Winteropening DAKA 2023

17 nov. 2023 , Materialen & Kleding

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het hart van menig wintersportfanaat weer sneller begint te kloppen als de dagen weer korter worden. Om alvast in de wintersportsfeer te komen organiseert DAKA op 18 en 19 november een ski,- en snowboardevent. De voorpret op jouw wintersportvakantie kan nu officieel beginnen.