Nieuwe Albonabahn 1 Gondel in Stuben - Ski Arlberg

Albonabahn 1 Stuben Dalstation
Albonabahn 1 Stuben Dalstation

Stuben am Arlberg is niet het meest bekende wintersportdorp in het skigebied van Ski Arlberg. Maar iedereen die wel eens naar Sankt Anton, Lech of één van de andere dorpen in Ski Arlberg is geweest is er absoluut een keer langs gekomen. Hier wordt op het moment hard gewerkt aan het vervangen van de Albonabahn I lift.

Want het oude 2-persoons stoeltjeslift uit 1983 mag na precies 40 dienstjaren de garage in en wordt vervangen voor een 8-persoons hypermoderne gondel van Doppelmayr. En dat is niet alleen goed nieuws voor de mensen die in het skigebied van Ski Arlberg willen skiën, maar ook een fijne upgrade voor de wintersporters die een klein stukje lager in het dal hun accommodatie hebben gevonden in Kösterle, Wald am Arlberg of Dalaas. Want dit maakt de aansluiting met het skigebied van Ski Arlberg een stuk sneller en comfortabeler.

Stuben an Arlberg

De oude 2 persoons stoeltjeslift was traag... erg traag. Met een snelheid van 2,5 meter per seconde deed de oude Albonabahn maar liefst 10 minuten over het tracject van 1354 meer. Met de nieuwe gondel ben je in ongeveer 4 minten en 10 seconden van het dalstation op 1400 meter bij het bergstation op 1845 meter.

De sloop van de oude lift was snel gepiept en men is nu heel druk bezig met de bouw van de nieuwe gondel. Deze zou voor het begin van het seizoen klaar moeten zijn. Zodat alle wintersporters die in Stuben am Arlberg opstappen deze winter al gebruik kunnen maken van de nieuwe, comfortabele en vooral snelle lift.

Albonabahn 1 Bergstation - Stuben am Arlberg

Wil je meer informatie over dit project? Check dan ook de website van Stuben am Arlberg

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.