KitzSkiWelt Tour. De langste skironde ter wereld

KitzSkiWelt Tour Wilderkaiser
KitzSkiWelt Tour

Vorige week vertelden we je over de SkiWelt Tour. Twee super lange en indrukwekkende toertochten kriskras door het SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Maar het kan nóg langer. Maar liefst 85 kilometer schoon aan de haak telt de KitzSkiWelt Tour. Daarmee is deze toertocht de langste skironde ter wereld.

De nieuwe uitdaging voor de betere skiërs, die hun capaciteiten en uithoudingsvermogen op de proef willen stellen! De nieuwe KitzSkiWelt Tour verbindt voortaan de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, herhaaldelijk uitgeroepen tot het meest ecologische skigebied ter wereld, met het skigebied KitzSki, het beste skigebied ter wereld.

Met 85 kilometer afdaling als langste variant van Going naar Hollersbach/Mittersill - retour en een indrukwekkende diversiteit aan pistes is dit de langste skironde ter wereld en dus een absolute must voor elke skiër!

KitzSkiWelt Tour - Uitzicht Wilder Kaiser
KitzSkiWelt Tour - Uitzicht Wilder Kaiser

Beginnen vanaf 14 verschillende dorpen

Toegang tot de KitzSkiWelt Tour is mogelijk vanuit veertien plaatsen in de SkiWelt en KitzSki (SkiWelt: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll en Westendorf | KitzSki: Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg, Pass Thurn en Hollersbach/Mittersill).

Langs de KitzSkiWelt Tour ontvouwen zich indrukwekkende bergpanorama’s op de Wilder Kaiser, de Hohe Salve, de Kitzbüheler en Tuxer Alpen en de Hohe Tauern. Ook zijn er tal van geschikte plekken voor persoonlijke foto’s als aandenken, op de Hohe Salve – de hoogstgelegen bedevaartskerk van Oostenrijk met uitzicht op ruim zeventig drieduizenders – en zelfs een professioneel Skiline Photopoint met camera bij het legendarische starthuis van de Streif-piste.

De speciaal ingerichte landing page www.skiwelt.at/kitzskiwelttour geeft vanuit elke instapplaats in SkiWelt en KitzSki de beste routevoorstellen voor de KitzSkiWelt Tour; hiermee kunnen de beide skigebieden moeiteloos worden genavigeerd en worden weergegeven op de interactieve skikaarten.

KitzSkiWelt Tour - Aankomst Hochsöll
KitzSkiWelt Tour - Aankomst Hochsöll

Wie op de KitzSkiWelt Tour onverhoopt de man met de hamer mocht tegenkomen, kan altijd gratis gebruik maken van de skibus voor de terugreis. Voor de KitzSkiWelt Tour zijn er aantrekkelijke dagkaarten inclusief goodies.

KitzSkiWelt Tour dagticket

Prijzen per persoon (geldig van 18-12-2021-18-3-2022):
Volwassenen: € 62,00 | Jongeren: € 46,50 | Kinderen: € 31,00
Gereduceerde prijzen in het laagseizoen en voor groepen vanaf 20 personen. Details op kitzski.at en skiwelt.at

Overigens: wie in bezit is van een SuperSkiCard of Snow Card Tirol, heeft al het ideale ticket in handen om de KitzSkiWelt Tour te verkennen. 

Tip: om optimaal van de KitzSkiWelt Tour te genieten, wordt een persoonlijke skigids aanbevolen. De partners van de skischolen leveren hiervoor de experts bij uitstek!

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.