Op wintersport

Mini Skivakantie

Mini skivakantie

07 dec. 2022 , Op wintersport

Een korte skivakantie van drie of vier dagen is een ideale manier om lekker op wintersport te gaan, zonder dat het je veel geld of vakantiedagen kost. Een mini skivakantie heeft de afgelopen jaren erg aan populariteit gewonnen. Logisch, want zo’n korte skivakantie van twee tot vier dagen heeft tal van voordelen.

Fit op Wintersport

Fit op wintersport

05 dec. 2022 , Op wintersport

Fit en gezond zijn is altijd belangrijk, maar op het moment wellicht nog essentiëler dan we gewent zijn. Een goede basis helpt. Ook bij je wintersport! Zoals ik in dit blog al schreef combineer ik het skiën graag met crossfit. De basisoefeningen die ik bij crossfit leer, zijn namelijk een ideaal uitgangspunt bij het skiën.

Vijf energiebesparende tips uit de Franse Alpen

Vijf energiebesparende tips uit de Franse Alpen

03 dec. 2022 , Op wintersport

De hoge energieprijzen forceren ons na te denken over oplossingen om minder te consumeren. Beter voor het milieu én de portemonnee. Maar hey met deze coole activiteiten waarbij je geen energie verbruikt kun je je afvragen of je die skiliften überhaupt nog wel zo vaak wil nemen.

Wat heb je nodig voor je wintervakantie met de auto

Wat heb je nodig voor je wintervakantie met de auto?

01 dec. 2022 , Op wintersport

Wanneer je gaat skiën of boarden is het belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen. Zo zul je genoeg eten en drinken moeten meenemen, want je hebt namelijk veel energie nodig om lekker door te kunnen gaan. Dit geldt voor de autorit naar jouw reisbestemming en ook op je skibestemming zelf.

Ultieme gids voor het plannen van je wintersportvakantie

De ultieme gids voor het plannen van je wintersportvakantie

30 nov. 2022 , Op wintersport

Nieuwe sneeuw, verse poeder en een geweldig resort zijn slechts enkele redenen waarom je deze winter weer je favoriete skilocatie wilt bezoeken. Met zoveel fantastische skigebieden en hotels die all-inclusive pakketten aanbieden, zijn wintersportvakanties nog nooit zo toegankelijk en betaalbaar geweest voor reizigers uit alle lagen van de bevolking.

Nieuwe duurzame initiatieven in Châtel en Les Gets

Nieuwe duurzame initiatieven in Châtel en Les Gets

28 nov. 2022 , Op wintersport

In de Franse Alpen is men continue in beweging om de impact op de natuur in te perken. Aangezien de reis naar je bestemming gemiddeld verantwoordelijk is voor 70% van de totale uitstoot is reizen per trein de meest efficiënte manier om CO2 te besparen. Hoe langzamer hoe minder uitstoot is de vuistregel.

Autobahnvignet Oostenrijk

Een autobahnvignet voor Oostenrijk kopen

24 nov. 2022 , Op wintersport

Wanneer moet je een autobahnvignet voor Oostenrijk kopen en wat gebeurt er wanneer je dit niet doet en een boete krijgt? Wij krijgen zeer regelmatig vragen over dit onderwerp. De hoogste tijd dus om een korte uitleg te geven over het kopen van een Oostenrijkse autobahnvignet en wanneer je een boete krijgt.

Hotel Alpenfriede in Jerzens

Op wintersport in een sneeuwzeker skigebied

23 nov. 2022 , Op wintersport

De belangrijkste eis van een wintersportbestemming is dat er sneeuw ligt. Zonder sneeuw is het immers lastig om te skiën. Er is niks mooiers dan skiën op een piste met verse sneeuw en een heerlijk zonnetje. De hoger gelegen skigebieden bieden de zekerheid op verse sneeuw. In een aantal van dit soort skigebieden is het op dit moment al mogelijk om te skiën.

Voor het eerst op wintersport

Ga je voor het eerst op wintersport? Dit is wat je moet weten voor vertrek

23 nov. 2022 , Op wintersport

Wintersport is iets waar velen maanden naar uit kunnen kijken. Heerlijk op je ski’s of snowboard de witte pistes trotseren en de hele dag in de frisse buitenlucht bivakkeren. Het is wel een type vakantie waar veel voorbereiding getroffen moet worden voor je kunt vertrekken. In dit blog lees je alles wat je moet weten als je voor het eerst op wintersportvakantie gaat!

Resort AlpChalets Portes du Soleil

Beleef een luxe wintersportvakantie in resort AlpChalets Portes du Soleil

22 nov. 2022 , Op wintersport

Ben jij een wintersportliefhebber in hart en nieren en ben je van plan om dit jaar groots uit te pakken met een wintersportvakantie? Houd je ervan om er met skiën en snowboarden lekker sportief tegenaan te gaan, uitgebreide dagtochten te maken en daarna te relaxen in de aangename omgeving van een luxe resort dat van alle gemakken is voorzien? Bon!